Ongewenst (Fredrika Bergman 1) *****

ongewenst

Auteur: Kristina Ohlsson
Uitgever: The House of Crime
Jaar: 2012
Bladzijden: 352

Samenvatting:
In Zweden wordt op een regenachtige zomerse dag een klein meisje uit een overvolle trein ontvoerd. Haar moeder is per ongeluk op het vorige station achtergebleven. De bemanning van de trein was op de hoogte gebracht en zou een oogje op het slapende kind houden. Maar zodra de trein het station van Stockholm inrijdt, is het meisje spoorloos verdwenen. 
Inspecteur Alex Recht en zijn team, geholpen door onderzoekster Fredrika Bergman, nemen de zaak op zich. Aanvankelijk lijkt het op een klassieke ruzie over de voogdij. Maar als het kind dood wordt gevonden met het woord ‘ongewenst’ op haar voorhoofd, verandert de zaak in de ergste nachtmerrie van het onderzoeksteam – de jacht op een briljante en meedogenloze moordenaar
 

Mening:
Ik ben diep onder de indruk van dit debuut van Kristina Ohlsson. Het heeft de typische sfeer van een Zweedse thriller en het heeft daardoor wel iets weg van de Kurt Wallander-boeken van Henning Mankell. Het boek is niet vreselijk spannend maar er hangt wel een beklemming. Waarom worden er kinderen weggenomen, waarom worden ze achtergelaten op de plekken waar ze gevonden worden? Wat hebben de kinderen gemeen? De dader daagt de politie uit maar ze winnen toch. Ook de persoonlijke levens van Fredrika, Alex, Peder en Ellen spelen een rol en dat maakt het alleen maar realistischer.

*****

Marjon.

 

 

10 gedachten over “Ongewenst (Fredrika Bergman 1) *****”

 1. Wat een goed debuut van Kristina Ohlsson. Het verhaal pakte me vanaf de eerste bladzijde. De spanning is er het hele verhaal door en de dader blijft tot het allerlaatste onbekend. Het uiteindelijke plot is onverwachts.
  Voor mij ook 5*

  1. Clasien, dank je wel! Ook jij vond het dus goed. Ik heb er nog 4 liggen en ik hoop dat ze nog veel zal schrijven!

  1. Hans, er zijn zeker al 5 boeken van haar verschenen.
   Jij hebt zeker ook wel de boeken van Henning Mankell gelezen?

    1. Er zijn veel goede Zweedse auteurs! Van Henning Mankell heb ik alle misdaadromans in ieder geval gelezen en bijna ook zijn andere genre.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.