Onvoorwaardelijk

onvoorwaardelijk

Auteur: Julie Klassen
Uitgever: Voorhoeve
Jaar: 2010
Aantal blz: 423
.
Korte samenvatting: Engeland, begin 19e eeuw. Zelfs de dochter van een predikant kan een misstap begaan, en nu moet de zwangere Charlotte een hoge prijs betalen: haar vader stuurt haar zonder pardon het huis uit. Zodra ze haar intrek heeft genomen in een geheimzinnig opvanghuis in Londen, komt het twintigjarige meisje oog in oog te staan met haar verleden. Zodra tot haar doordringt dat ze het grootste offer nog moet brengen, maakt Charlotte een keuze die haar leven opnieuw voorgoed verandert.
.
Mijn mening: Prachtig deze meeslepende roman. Het verhaal speelt zich af in het begin van de 19e eeuw en toch zijn er een aantal passages heel herkenbaar voor mij. Mooi geschreven en bovenal ook boeiend, zodat het mijn aandacht wist vast te houden tot de laatste bladzijde. Ik heb van dit boek genoten en het een plaatsje gegeven in mijn top 10.
.
Aantal sterren (maximaal 5): *****
.
Clasien
.

4 gedachten over “Onvoorwaardelijk”

  1. Ik heb nog nooit iets van deze schrijfster gelezen, maar ze staat al op mijn wenslijstje en ik begrijp dus dat het de moeite waard is 😀

  2. Ik had af en toe wat moeite het boek reëel te vinden qua tijd waarin het zich afspeelt. Ik heb het gevoel dat het wat mooier is afgebeeld dan het in werkelijkheid geweest moet zijn. Ook had ik het gevoel dat er af en toe wel wat makkelijk over gebeurtenissen heen gestapt werd; niet alles werd goed uitgediept. Maar verder: een prachtig verhaal, heel toegankelijk geschreven en niet meer weg te leggen. Ik heb genoten en het in record tempo uitgelezen. Dat smaakt naar meer!

    ****

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.