Oorlogskind (Patrick Hedstrom & Erica Falck 5)

Schrijver: Camilla Läckberg
Uitgever: Ambo | Anthos
Jaar: 2009/2011
Aantal blz: 477

Over het boek:
Oorlogskind is het vijfde boek over politieagent Patrik Hedstr√∂m en Erica Falck. Dit keer draait het verhaal om Erica’s moeder: waarom heeft zij al die jaren een oude nazi-medaille bewaard? Met die vraag blijft Erica worstelen. Uiteindelijk besluit ze de gepensioneerde geschiedenisleraar Erik Frankel te bezoeken, een expert op het gebied van onderscheidingen. Maar Frankel gedraagt zich vreemd en geeft ontwijkende antwoorden.
Twee maanden later is hij dood, vermoord. Erica is geschokt. Dan leest Erica de dagboeken van haar moeder en wordt onthuld waarom haar moeder nooit een band met haar dochters kon opbouwen en waarom ze veranderde van een lieve, zachtaardige vrouw in de kille, afstandelijke moeder die ze was.

Mening Marjon (30 oktober 2011):
Eerst moest ik er echt inkomen, vooral omdat er èn veel mensen de hoofdrol spelen (en per hoofdstuk afwisselend aan de beurt komen) èn omdat het in het verleden en heden afspeelt. Ook krijg je te maken met mensen die nazi-aanhangers zijn en mensen die dat niet zijn. Maar het is zó de moeite waard, want dit is wat mij betreft het beste boek dat ik van Camilla Läckberg heb gelezen. Het is deel 5 in de serie met de bekende mensen uit Fjälbacka in de hoofdrol, dat maakt het leuk: toch weer bekenden zien. Het verhaal zit net als de voorgangers weer heel goed in elkaar met zeer onverwachte elementen, de nodige spanning en beklemming en veel menselijkheid. Fantastisch. Wat schrijft Camilla toch fantastische boeken.

*****

Marjon.

Voorgaande delen:

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.