Op dieet? Doe normaal!

opdieetdoenormaal

Auteur: Heleen Ligtelijn
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Jaar: 2015
Bladzijden: 232

Over het boek:
Laten we weer gewoon gaan eten. In Op dieet? Doe normaal! stelt dieetpsycholoog Heleen Ligtelijn dat we doorslaan in ons streven naar perfect eten en een streefgewicht. De di√ęten die we volgen, houden we niet vol. In het boek Op dieet? Doe normaal worden geen calorie√ęn geteld en di√ęten beoordeeld, maar wordt je eetgedrag onder de loep genomen.
Doe de test en ontdek welk type eter je bent, verander vervolgens je gedrag en ga weer normaal eten. Dat taartje of die pizza mogen dan best. Waar dieetboeken stoppen, begint dit boek.

Mening Marjon:
We worden voorzien van zoveel informatie over wat gezond is en wat niet, wat je absoluut moet laten staan, wat je juist zou moeten eten… Eerst mocht je geen vet, nu weer geen koolhydraten… En steeds meer mensen worstelen met overgewicht. Het lijkt er op dat heel veel mensen grip op het eten en daarmee op hun gewicht zijn kwijtgeraakt. Voorop gesteld dat het wel degelijk uitmaakt wat je eet en dat iemand wel last kan hebben van een allergie of overgevoeligheid, is het vooral belangrijk dat we weer gewoon gaan eten. Net als toen¬†je nog slank was. Want ooit was je dat. En daarover gaat het boek. Je krijgt daarmee inzicht in hoe je eet, wanneer je eet, waar je eet (bijvoorbeeld altijd voor de tv en achter je laptop) en ook waarom je eet. Heleen Ligtelijn houdt je als het ware een spiegel voor en geeft jou daarmee de kans jezelf te veranderen. Weg met al die regels; ga weer lekker gewoon doen. Het boek leest prettig weg; ik las het achter elkaar uit. En ik zal het nog wel eens wat langzamer herlezen om er meer aan te hebben.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.