Open – een autobiografie

Schrijver: Andre Agassi
Uitgeverij: Vip Boeken/Bruna Uitgevers
Jaar: 2009
Aantal blz.: 469

Over het boek:
In de zomer van 2006 speelt Andre Agassi zijn laatste wedstrijd op de US Open. Hij heeft dan een 21-jarige carriĂšre waarin hij acht grand slam-titels, zestig singles-titels en een Olympische medailles won. Voor Agassi was dit laatste toernooi eerder een nieuw begin dan een einde.

Als Agassi had mogen kiezen had hij misschien nooit een tennisracket opgepakt. Maar zijn dominante vader droomde ervan dat een van zijn kinderen een succesvol tennisser zou worden. Andre bleek het meeste talent te hebben.

Open is de openhartige autobiografie van een van de meest intrigerende sporters van de laatste jaren. Soms schokkend eerlijk vertelt hij over zijn opvoeding, de tennisopleiding bij Nick Bollettieri, zijn huwelijk met Brooke Shields de liefde voor Stefanie Graf en zijn werk voor de Andre Agassi Foundation.

Mening Marjon (31 januari 2010):
Ik heb niets met topsport, al helemaal niet met tennis en ook niets met Andre Agassi. Maar toen ik hem te gast zag in De Wereld Draait Door (heel apart, want ik kijk zelden tv), wist ik dat ik dit boek wilde lezen. En dat heb ik inmiddels gedaan en ik ben diep onder de indruk. Zijn manier van vertellen is heel direct, maar laat veel ruimte over om te begrijpen, om mee te leven, om je te laten raken. Nee, hij had geen leuke jeugd en nee, topsporter zijn is niet leuk, behalve dan misschien dat je er erg rijk van kan worden. Zo’n leven gun je toch niemand. Ik heb bewondering voor zijn openheid en zijn eerlijkheid maar vooral ook omdat hij zichzelf niet ontziet in dit boek. Het is al met al prachtig en indrukwekkend neergezet.

*****

Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.