Penoza

Schrijver: Pieter Bart Korthuis
Uitgeverij: Anthos
Jaar: 2010
Aantal blz.: 310

Over het boek:
Haar man was een crimineel. Om haar gezin te beschermen moet zij er ook Ă©Ă©n worden.
Als dochter van een Amsterdamse penoze kent ze het milieu als geen ander, maar voor haar kinderen wil ze een andere toekomst. Wanneer Carmen van Walraven de Rue erachter komt dat haar man een groter aandeel in de misdaad heeft dan ze aan zichzelf durfde toe te geven, dwingt ze hem met de onderwereld te breken. Op het moment dat haar leven zich ten goede lijkt te keren wordt haar man voor de ogen van hun jongste zoon geliquideerd. En alsof dat niet genoeg is duiken overal schuldeisers op, wordt ze bedreigd en zet justitie haar stevig onder druk.
Carmen besluit van zich af te bijten, zodat niemand meer aan haar en haar gezin durft te komen. Al snel weet ze niet meer wie ze kan vertrouwen en vervagen de grenzen tussen goed en kwaad.
Penoza schetst een indringend beeld van de Nederlandse onderwereld waarin keuzes over familie, loyaliteit en geld gemaakt worden op het scherp van de snede.

Mening Marjon (19 november 2011):
Hier ben ik even stil van. Want het komt zo heel dichtbij en je ziet het opeens vanaf de andere, de ‘slechte’ kant. Direct vanaf de eerste bladzijde pakt dit boek je en het laat je niet meer los. Vooral de prettige soepele en directe manier van schrijven, neemt je mee naar een wereld die je niet kent (althans, ik niet ;-)) Het is menselijk, het is spannend en leest heerlijk weg. Topper!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.