Pil

Schrijver: Mike Boddé
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
Jaar: 2010
Aantal blz: 235

Over het boek:
Mike BoddĂ© is vooral bekend van het tv-programma Mike & Thomas Show waarin hij met vriend en mede-cabaretier Thomas van Luyn absurse humor combineren met geestige liedjes, maar ook zijn cabaret is zeker aan te raden; wat te denken van zijn alternatieve Fabeltjeskrant die misschien wat minder geschikt is voor jonge kinderen…

Een man die zo grappig is…. Daarvan kan je niet vermoeden dat die zo’n zwarte periode heeft gekend…En toch was het zo. BoddĂ© leefde namelijk jarenlang in een zware depressie. En hoewel hij al flink met zichzelf in de knoop zit krijgt hij in die periode een aantal flinke klappen te verwerken die er nog eens een schepje bovenop doen.

Mening Bastiaan (25 augustus 2010):
Ondanks het zware onderwerp schrijft hij hier heel luchtig over, relativerend. Het is het boek dat hij zelf had willen hebben toen hij een depressie had. Een persoonlijk relaas met veel gedachtenpinsels die alle kanten uitvliegen maar die vooral negatief zijn. Maar ook een zelfanalyse hoe hij in de situatie staat en daarin beland is. Een open en ontroerend boek waarbij Mike niet alleen zichzelf een spiegel voorhoudt.

****

Bastiaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.