Portret van een vrouw

portret van een vrouw

Auteur: Jojo Moyes
Uitgever: De Fontein Romans & Spanning
Jaar: 2015
Bladzijden: 432

Over het boek:
Bestsellerauteur Jojo Moyes, bekend van ‘Voor jou’, ‘De laatste liefdesbrief’ en ‘Vier plus Ă©Ă©n’, heeft met ‘Portret van een vrouw’ opnieuw een meeslepende roman geschreven.

Terwijl de Eerste Wereldoorlog Frankrijk verscheurt en haar grote liefde Édouard vecht aan het front, is Sophie de steun en toeverlaat van haar familie. Wanneer in 1916 de Duitsers hun intrek nemen in het familiehotel dat Sophie runt met haar zus, raakt de Kommandant gefascineerd door Sophie en door het schilderij dat Édouard van haar maakte vóór de oorlog. Maar de aandacht van een Kommandant zet Sophie’s leven en reputatie op het spel


Bijna een eeuw later krijgt Liv een schilderij van haar man David, vlak voor zijn plotselinge dood. Het betekent alles voor haar, want dit portret van een jonge vrouw is een herinnering aan hun gelukkige, korte samenzijn. Maar dan komt de donkere en door passie verscheurde geschiedenis van het schilderij aan het licht, en opeens dreigt Liv opnieuw alles kwijt te raken


Mening Natasja:
Ik geloof dat Jojo met recht mag zeggen dat ze Ă©Ă©n van de bestsellerauteurs is, want ze flikt het hem gewoon weer om een boek te schrijven wat je zo aangrijpt dat je alleen maar door wil lezen.
Mijn eerst woorden die in me opkomen zijn, aangrijpend en emotioneel. Het boek word mooi afgewisseld tussen stukjes over wat er in de eerste wereld oorlog met Sophie gebeurd, en dan weer in de toekomst van Liv, een vrouw die niets wetend een schilderij heeft dat al een hele geschiedenis heeft meegemaakt.
Deze twee verschillende verhalen komen erg mooi samen, en heeft een verrassend einde.
Als ik eenmaal in het verhaal van Sophie zat baalde ik dat ik weer om moest schakelen naar Liv, maar andersom had ik precies hetzelfde. Dus toch echt wel een teken dat het boek geen moment saai werd, en er steeds meer puzzelstukjes op zijn plek gaan vallen.
Liv en Sophie twee hele sterke vrouwen , met veel verdriet maar ook zeker veel lef, vrouwen die je niet snel zal vergeten. Aanrader.

*****

Natasja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.