Pruisisch blauw (Bernie Gunther 12)

 

Auteur: Philip Kerr
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2017
Bladzijden: 560

Over het boek:
Deel 12 van de serie Bernie Gunther van Philip Kerr
1956 Bernie Gunther is op de vlucht. Erich Mielke, hoofd van de Oost-Duitse Stasi, had hem opgedragen een kennis te vergiftigen, maar zijn geweten heeft het gewonnen van zijn missie. Nu moet hij Mielke telkens een stap voor zijn om in leven te blijven. De man die hem moet binnenbrengen is een ex-collega en Bernie moet automatisch denken aan de laatste klus die ze samen hebben geklaard. In 1939 werden ze door Reinhard Heydrich op Hitlers verblijf de Berghof ontboden om een moord op te lossen. Als de F√ľhrer erachter zou komen dat zijn huis een plaats delict was, zouden de consequenties levensgroot zijn. Hoewel er meerdere landen en zeventien jaar zitten tussen de moord in de Berghof en zijn huidige hachelijke situatie, leiden de twee situaties tot misschien wel Bernies vreemdste lotgevallen tot nu toe. Want Bernie zal moeten erkennen dat hij nog ongedane zaken heeft in zijn vaderland.

Mening Martin:
Twaalfde boek in de Bernie Gunther thriller-reeks. Het verhaal speelt zich af in twee tijdslijnen: Begint 1956 (op de vlucht voor de Stasi) en flashback 1939 (moord oplossen op de Berghof van Hitler.
Ik heb alle Bernie Gunthers gelezen en Philip Kerr is absoluut mijn favoriete schrijver. Philip Kerr schrijft boeiend en beeldend en met humor. Je kan de Bernie Gunthers natuurlijk het beste in volgorde lezen te beginnen met de Bernie Gunther trilogie. Ze spelen zich allemaal af voor, tijdens of na Nazi-Duitsland.

*****

Martin.

Voorgaande delen:

          

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.