Saladedagen

Schrijver: Knof
Uitgever: Dutch Media Uitgevers
Jaar: 2011
Aantal blz: 288

Over het boek:
Debuut van IT-er Eelco Rommes [1976], die op schrijversplatform www.tenpages.com onder de naam Knof publiceert en als blogger actief is op internet. Binnen vijf dagen wist hij via Tenpages steun te krijgen voor deze roman, die gaat over de jonge Lennart wiens vrouw Pien net zwanger is.
De tune van Knightrider klonk en in een reflex haalde ik mijn telefoon tevoorschijn en keek wie het was. Terwijl ik het deed, wist ik dat ik een fout maakte. Een grote fout.
Als zijn vrouw zwanger raakt, ziet Lennart verontrust aan hoe zijn leven overhoop gehaald wordt. Wanneer zijn baas hem een unieke kans biedt om promotie te maken, vlucht hij in zijn werk. Terwijl Lennart overuren draait, eist het thuisfront steeds meer zijn aandacht op. Verscheurd door ambities, liefde en onzekerheid struikelt hij van kantoor naar huis, van pufclub naar verloskundige. De problemen stapelen zich verder op als hij de verleidelijke Karlijn ontmoet. Lennart ondervindt dat je in het spitsuur van je leven beter beide handen aan het stuur kunt houden.

Mening Marjon (1 februari 2012):
Ik heb echt gelachen. Knof weet op een hele humoristische maar ook heel nuchtere wijze te vertellen over wat hem als man overkomt als zijn vrouw zwanger wil worden en dat uiteindelijk wordt. Er zitten uiteraard ook serieuze stukjes in, maar de droge humor zegeviert. En aan het einde pink je een traantje weg. Hoewel ik begrijp dat het nodig was om een man als Lennart neer te zetten, vind ik het wel een beetje jammer dat er geregeld naar zijn werk wordt afgedwaald en dat best lange stukken betreft. Dat kwam af en toe wat saai over. De rest van het boek maakte dat weer goed, maar daarom zijn het geen 5 sterren geworden.

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.