Schemergebied

Schemergebied

Auteur: Marcella Kleine
Jaar: 2014
Blz; 264
Uitgever: Free Musketeers

Samenvatting:
Wanneer Renate tijdens een examenfeest in de Kennemerduinen verdwijnt, tast iedereen in het duister over haar lot. Is ze weggelopen, ontvoerd, vermoord of heeft ze zelfmoord gepleegd? Dertig jaar later gaat haar klasgenote Sabrina nog steeds gebukt onder de verdenking dat zij met Renates verdwijning te maken heeft. Heeft ze ook werkelijk met de verdwijning te maken? Welke informatie houdt ze al die jaren angstvallig verborgen? Als Sabrina na een reconstructie een van de feiten wil rechtzetten, komt haar eigen leven in gevaar.

Mijn mening:
Geweldig wat een goed boek weer van deze schrijfster. Het begint met pesten, een lelijk eendje wordt een mooie zwaan. Een examenfeestje in de duinen en dan verdwijnt de mooie zwaan. De examenkandidaten worden verhoord. De zaak blijft onopgelost. Jaren later blijft de twijfel zeuren en beschuldigen ze elkaar. Sabrina’s getrouwd met Freek en zijn collega’s Mark en Peter. Hoe zit het met haar vader? Uiteindelijk blijkt het plot totaal anders dan in mijn verwachting. Aanrader.

*****

Clasien.

3 gedachten over “Schemergebied”

  1. Ik val weer over die voorkant (I know, het is in wezen niet belangrijk, maar toch weer wel, want zo’n boek zou ik voorbijlopen in de winkel). Ik vind het wel mooi als schilderij, maar niet als boek,

    De inhoud trekt me wel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.