Schijnvertoning

schijnvertoning

Auteur: Marcella Kleine
Uitgever: Free Musketeers
Jaar: 2012
Blz: 218

Korte samenvatting:
Ellen leidt samen met haar gezin een luxe leven. In hun villawijk hebben zij een vriendenkring opgebouwd, waar de Prosecco rijkelijk vloeit. Mooi en succesvol zijn is de norm. Een nieuwe baan in een psychiatrische instelling toont Ellen een andere kant van de maatschappij. Langzaamaan ontstaan er scheurtjes in haar levensvisie, waardoor zij met andere ogen naar haar leven kijkt. Dit brengt haar in verwarring. Wanneer er ook nog vreemde dingen gebeuren, vraagt zij zich af wie daar achter zit. Of verbeeldt zij zich alle gebeurtenissen, zoals haar omgeving beweert? Al haar zekerheden raken aan het wankelen en Ellen dreigt zich daarin te verliezen.

Mijn mening:
Hoeveel heb je aan een luxe leventje, Ellen en haar vriendenkring hebben er veel voor over. Wanneer Ellen ander werk krijgt bij een psychiatrische instelling, begint bij haar de twijfel toe te slaan. Wat is belangrijk in het leven. Zolang alles op rolletjes loopt blijkt de vriendenkring perfect, maar zo gauw er een kink in de kabel komt blijkt vriendschap beperkt. Dit boek beschrijft de werkelijkheid. Ellen raakt in verwarring en dit heeft grote gevolgen. Dit is het eerste boek wat ik van deze schrijfster lees, maar zeker niet mijn laatste.

****

Clasien.

EĂ©n gedachte over “Schijnvertoning”

  1. Ik weet dat het niet echt om de buitenkant gaat, maar toch speelt dat een grote rol bij het kopen van boeken. En ik – persoonlijk – vindt die buitenkant zo afschuwelijk, dat ik het boek in de winkel waarschijnlijk nooit zal oppakken en dus ook niet zal kopen.

    En daarom is deze site zo leuk, want nu lees ik waar het boek over gaat en dat is zeker ook een boek voor mij. Gaat op mijn NTL!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.