September

Septemberr

Auteur: Rosamunde Pilcher
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Jaar: 2003/2007
Aantal bladzijden: 480
Waardering: *****

Korte samenvatting:
Violet Aird geniet van haar dagelijkse glas whisky en haar onafhankelijke leven. Ze kijkt geamuseerd toe hoe de inwoners van het Schotse dorpje Strathcroy zich voorbereiden op het grote feest in september.
Ook Pandora, de betoverende, opwindende Pandora die jaren geleden hals over kop het dorp verliet, zal naar het feest komen. Het is haar terugkeer die grote en onvoorziene gevolgen heeft en het leven van Violet en haar familie voorgoed zal veranderen.

Mening:
Ik heb het boek al eerder gelezen en besloot het voor het eerst in het Engels te lezen (de titel is hetzelfde). Misschien maakt dat het boek nog beter. Het is een prachtig verhaal, karakters uitgediept, de sfeer van de Schotse Hooglanden gevangen en vol leven. Er zit van alles in: liefde, moederschap, huwelijk, ziekte en de dood. Ik hield het net als de vorige keer niet droog. Officieel volgt dit boek op De Schelpenzoekers, maar het heeft verder niets met dat boek te maken. Alleen Noel Keeling komt ook in dit boek voor. Ik vind het zo jammer dat Rosamunde Pilcher niet meer schrijft. Ze blijft een van mijn favorieten en haar boeken hebben iets tijddloos. Wat een aanrader.

Marjon.

 

4 gedachten over “September”

    1. Natasja, nee hoor. Alleen kwam hier opeens iemand in voor die in De Schelpenzoekers voorkomt. Maar dat heb ik eerder nooit beseft (heb ze allemaal al meer dan 1x gelezen). Dat zegt genoeg hè. Je kan ze gewoon los en door elkaar lezen.

  1. Ik heb de hele serie, ze staan naast elkaar in de kast en de ruggen van de kaften vormen een afbeelding. Maar nu over het boek, prachtig, net als de rest van de serie.
    Heel mooi en meeslepend geschreven, je ziet alles zo voor je.
    Ghita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.