Showstopper (Showstopper 1)

 

Auteur: Hayley Barker
Uitgever: Uitgeverij De Fontein
Jaar: 2018
Bladzijden: 416

Over het boek:
Showstopper van Hayley Barker is deel 1 in een spannend YA-tweeluik voor de fans van De Hongerspelen. Superspannende young adult voor 13 jaar en ouder.

Hoshiko is de sterattractie van het gevaarlijkste circus van Engeland, waar kinderen van immigranten moeten optreden met gevaar voor eigen leven. De heersende, autochtone elite is dol op de show. Hoe gruwelijker, hoe beter.

Wanneer Ben, zoon van een machtig minister, voor het eerst de show bezoekt, wordt hij op slag verliefd op Hoshiko. Maar terwijl zij adembenemende kunsten op het hoge koord vertoont, wachten onder haar hongerige leeuwen.

Kan Ben haar helpen ontsnappen uit deze gevangenis? En heeft hij de moed het systeem aan te klagen dat zijn moeder als minister in stand houdt?

Mening Clasien:
Dit is weer zo’n verhaal waar ik volop van kan genieten. Het kruipt onder je huid en laat je niet meer los.
Leef mee met de Zuiveren en de Droesems, de elite en het arme volk. Zuiveren haten de Droesems. Het liefste zien ze hen sterven tijdens hun optreden in het Circus. Wanneer Ben echter Hoshiko ontmoet wil hij haar beschermen tegen alle zuiver-regels in.

Dit verhaal is oprecht, het verschil tussen rijk en arm benaderd via een andere weg dan normaal. Hartverscheurend, vol moed en met aandacht geschreven. De hoofdpersonen met allen een eigen karakter, meelevend en meedogenloos.
Een aanrader voor lezers die houden van magie en die tegen harde feiten kunnen.

Hayley Barker heeft er een fan bij. Kan niet wachten op de vervolgdelen.

*****

Clasien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.