Ski resort ****

ski resort

Auteur: Linda van Rijn
Uitgever: Linda van Rijn en Uitgeverij Marmer BV
Jaar: 2014
Bladzijden: 133

Samenvatting:
De wintersportreis van Nienke heeft alles weg van een droom, zeker als twee reisgenoten avances maken. Maar de meeste dromen zijn bedrog

Nienke Draaijer (29) kan haar geluk niet op als ze een geheel verzorgde wintersportvakantie naar Oostenrijk wint als een van de winnaars van een like & winactie. Ze vindt de wintersport geweldig, maar doordat ze haar baan is kwijtgeraakt en haar relatie na vier jaar is verbroken – met de gedwongen verkoop van haar huis tot gevolg – zit ze financieel in een dip. Deze gratis vakantie is precies wat ze nodig heeft.
Samen met de andere prijswinnaars vertrekt ze naar het mondaine ski- en thermenoord Bad Kleinkirchheim. Het gezelschap van overwegend jongere mensen, singles en stelletjes en ook een paar gezinnen, kan het goed met elkaar vinden. Ze flirt met de getrouwde Rogier en ook met Jonathan, de knappe en mysterieuze reisleider, die vanaf de eerste aanblik veel indruk op haar maakt.
De groep bezoekt het thermenbad en heeft een gezellige dag. Maar alle gezelligheid is voorbij als een van de schoonmakers het levenloze lichaam van een jonge vrouw aantreft.

Mening:
Dit boek leest heerlijk weg en is vooral een aanrader voor tussendoor. Deel 1 lijkt een erg lange aanloop naar het moment van de moord. Maar als deel 2 is begonnen, valt dat helemaal weg. Sterker nog; heel vaak is de ontknoping een verrassing maar deze keer is het verhaal dat ook. Karakters blijven wat aan de oppervlakte maar het verhaal is goed uitgewerkt, met net genoeg spanning om het een thriller te noemen. Dit smaakt naar meer.

****

Marjon.

2 gedachten aan “Ski resort ****”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.