Slowcooker – Eet Paleo

 

Auteur: Marinka Bil
Uitgever: Eetpaleo
Jaar: 2016
Bladzijden: 168

Over het boek:
De slowcooker is hét ultieme apparaat in de Paleo keuken. Zeker wanneer je niet zo veel tijd of zin hebt om te koken, maar je toch graag een gezonde maaltijd op tafel zet. In Paleo Slowcooker vind je maar liefst 64 recepten voor de slowcooker. Zo zet je in een handomdraai de lekkerste maaltijden op tafel, en dat alles met een minimale voorbereiding. Een makkelijke, maar toch heerlijke maaltijd bereiden is met een slowcooker een fluitje van een cent. Je stopt alle ingrediënten erin, zet het apparaat aan en een aantal uren later is het klaar. De smaken zijn perfect op elkaar in getrokken en alle ingrediënten zijn heerlijk mals en zacht. Zo smaakvol is je maaltijd nog nooit geweest. En dat terwijl je slechts 10 minuten hebt besteed aan de voorbereidingen. Hoe gemakkelijk wil je het hebben? Met een slowcooker kan echt iedereen een geweldige maaltijd op tafel zetten. En met dit boek zorg je ervoor dat je altijd inspiratie genoeg hebt. Elke dag opnieuw.

Mening Marjon:
Sinds een half jaar heb ik een slowcooker: simpel gezegd doe je er ‘s ochtends alle ingrediënten in en ‘s avonds is je eten klaar. De smaken van de kruiden trekken heerlijk in het eten en omdat het niet kookt of bakt blijven de voedingsstoffen ook meer behouden. Ik had al diverse slowcooker-boeken in handen gehad, maar ze zijn allemaal omslachtig in de zin van dat er veel ingrediënten nodig zijn of bijzondere ingrediënten. En toen kreeg ik het boek van Marinka Bil in handen en werd ik pas echt enthousiast. Waarom? Haar recepten zijn rechttoe rechtaan, geen rare dingen, gewoon lekker en compleet. En omdat het op basis van Paleo is, weet je ook dat het gezond is. Moet je dan Paleo aanhangen om van dit boek te genieten? Nee! Je kan er rustig iets bij kiezen wat niet Paleo-proof is (zoals rijst of aardappelpuree), maar het hoeft niet. De maaltijden zijn compleet.

Het boek is een stevige paperback en bij elk recept staat ook een foto. De recepten zijn overzichtelijk opgesteld. Het boek is als volgt opgesteld:

Inleiding
Alles over de slowcooker
De meest voedzame bouillon 
Kooktijden
Restjes bewaren en opwarmen
Recepten (Basics, Soepen, Stoofschotels, Voor de vleesliefhebber, Makkelijkste maaltijden, Bijgerechten, Zoete zaken
Receptenindex

Ik heb er al heel wat uit klaargemaakt. Zoek je nog een kookboek voor de slowcooker? Dan is dit een aanrader!

*****

Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.