Sneeuwstorm en amandelgeur (Patrick Hedstrom & Erica Falck 4-1)

Schrijver: Camilla LĂ€ckberg
Vertaling: Elina van der Heijden en Wiveca Jongeneel (SVIN)
Uitgever: Ambo Anthos
Jaar: 2010
Aantal blz: 160

Over het boek:
In de week voor kerst reist politieman Martin Molin met zijn nieuwe vriendin naar een Zweeds eiland voor een weekend met haar familie. Op het eiland steekt net een sneeuwstorm op waardoor ze afgesloten raken van de buitenwereld. Martin komt zo in contact met zijn schoonfamillie waarin de schatrijke grootvader Ruben een belangrijke vinger in de pap heeft…

Zo’n sterke vinger dat Ruben’s dreigement de erfenis in te trekken wegens de wanprestatis van zijn nazaten er behoorlijk inslaat bij de famillie. Door de sneeuwstorm en een noodlottige gebeurtenis heeft Martin alle tijd om kennis te maken met zijn schoonfamillie… Een weekend die niet zonder gevolgen kan blijven voor geen van de famillieleden van iets dat een gezellig samenzijn had moeten worden.

Mening Bastiaan (17 juli 2010):
Ik was niet zo ervaren in het lezen van thrillers maar ik moet zeggen: het smaakt wel naar meer… in elk geval die van LĂ€ckberg die een prachtig opgebouwd spannend complot heeft neergezet die je snel tot het einde wilt uitlezen om achter de wrede waarheid te komen die het lot voor de personages in petto heeft.

*****

Bastiaan.

Voorgaande delen:

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.