Soep voor Syrië

soepvoorsyrie

Verzameld en gefotografeerd door: Abdeni Massaad
Auteurs: diversen
Uitgever: Lemniscaat
Jaar: 2015
Bladzijden: 208

Over het boek:
Meer dan 75 recepten om onze mensheid te vieren. Verzameld en gefotografeerd door Barbara Abdeni Massaad ‘Let’s make soup, not war!’ Onder dit motto schreven meer dan 50 internationale topchefs – van Ron Blaauw en Robert Kranenborg tot aan Joe Barza en Yotam Ottolenghi – belangeloos een recept voor Soep voor Syrië. De volledige winst van het kookboek met soeprecepten, samengesteld door Barbara Abdeni Massaad, komt ten goede aan het voedselprogramma van UNHCR voor Syrische vluchtelingen. Geïnspireerd door de verhalen van de Syrische vluchtelingen in de buurt van haar woning in Libanon riep culinair auteur en fotograaf Barbara Abdeni de hulp in van chef-koks en kookboekschrijvers. Ze maakte zelf vele prachtige foto’s, niet alleen van de vluchtelingen maar ook van de verrukkelijke maaltijden die voor het kookboek werden aangeleverd. Robert Kranenborg, Joe Barza, Joris Bijdendijk, Mark Bittman, Ron Blaauw, Jonnie Boer, Anthony Bourdain, Sally Butcher, Alexis Couquelet, Greg Malouf, Yotam Ottolenghi, Claudia Roden, Sami Tamimi, Alice Waters, Paula Wolfert… Meer dan 50 topchefs en auteurs van kookboeken deelden hun favoriete soeprecept. Van hartverwarmende bonensoep of pittige koolsoep tot aan koele gazpacho van avocado of meloen – er is voor elk wat wils.

Mening Marjon:

Wat een prachtig en inspirerend boek. En wat een prachtig initiatief. De opbrengst van het boek gaat naar het voedselprogramma van UNHCR (United Nations High Commissioner for Refugees (Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties) en staat vol heerlijke recepten van soep. Koude soepen, warme soepen, vegetarisch, met vlees, vis, gevogelte of schaaldieren, lichte soepen, maaltijdsoepen. Het boek is voorzien van prachtige foto’s, zowel van gerechten als van mensen, voorzien van een leeslint en is een hardcover.

Het boek is verder voorzien van een voorwoord, recepten om bouillon te maken en van mooie citaten van diverse mensen.

Soep collage 2

Ik ben gek op soep en maakte er drie gerechten uit (en vele andere gerechten zullen volgen): Spaanse knoflooksoep (welke ik met aardappel in plaats van brood maakte), Rode paprikasoep en Tomatenbasilicumsoep. De gerechten waren makkelijk te maken met niet al teveel ingrediënten.

Collage-soepboek1

Een absolute aanrader voor iedereen die graag soep eet. Iedereen kan de recepten uit het boek maken.

*****

Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.