Spoorloos

Schrijver: Jane Casey
Uitgever: Anthos
Jaar: 2010
Aantal blz: 395

Over het boek:
Als klein meisje maakte Sarah Finch een drama mee: op een dag kwam haar broertje Charlie niet meer terug nadat hij buiten ging spelen. Sarah was de laatste die hem zag en wat er met Charlie is gebeurd, is een mysterie gebleven. Die onzekerheid verscheurde het gezin waardoor haar ouders gingen scheiden. Nu, zestien jaar later, is Sarah lerares. Uit schuldgevoel woont ze nog steeds bij haar moeder. Die heeft het verlies van Charlie nooit kunnen verwerken en is aan de drank geraakt. De kamer van haar verdwenen zoon ziet er nog altijd uit als toen en dient als gedenkplaats.
Als een van Sarahs leerlingen, de twaalfjarige Jenny Shepherd, niet op school komt opdagen, wordt door de politie een massale zoektocht op touw gezet. Maar het is Sarah die tijdens het joggen het lijk van haar leerlinge vindt. Ze raakt nauw betrokken bij het politieonderzoek. ZĂł nauw zelfs, dat ze een verdachte wordt. Want is het niet erg toevallig dat ze betrokken is bij de verdwijning van twee kinderen? Is Sarah getuige, slachtoffer of verdachte? En hoe absoluut is de scheiding tussen die rollen eigenlijk?

Mening Marjon (15 november 2010):
Er zijn nogal wat thrillers die de omschrijving ‘psychologische thriller’ toebedeeld krijgen… Maar als Ă©Ă©n het verdient, is het dit boek wel. Het is het debuut van de schrijfster en ik hoop dat er nog veel boeken van haar hand op dit niveau zullen volgen. Het boek is in de ik-vorm geschreven en pakt vanaf de eerste bladzijde. De flashbacks zijn precies op het juiste moment afgewisseld en maken het verhaal in het heden langzaamaan compleet. Het laat je geen seconde los. Er zit herkenbaarheid, psychologie, spanning in en het blijft boeien. Wat een heerlijk boek. En wat jammer dat ik het weer uit heb…

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.