Sterf twee keer (Rizzoli & Isles 11)

sterftweekeer

Auteur: Tess Gerritsen
Uitgever: The House of Crime
Jaar: 2014
Bladzijden: 320

Over het boek:
Rechercheur Jane Rizzoli reist af naar Afrika om een macabere moord te onderzoeken. Terwijl patholoog-anatoom Maura Isles zich buigt over het toegetakelde lichaam van de man, zoekt Jane uit of er een verband bestaat tussen deze moord en de tragedie die zich zes jaar eerder afspeelde tijdens een safari in Botswana.

Mening Marjon:
En Tess Gerritsen is terug. Wat een ongelofelijk goed boek is dit weer. Het begint weliswaar een beetje bloederig maar daarna neemt de spanning toe en zit je helemaal in het verhaal. Je volgt twee verhaallijnen die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, maar er komen al gauw raakvlakken – al heb je geen idee wat die raakvlakken zijn. Je hebt geen enkel idee hoe dit in elkaar steekt, wie de dader is en waarom de moorden worden gepleegd. Het verhaal lijkt steeds ingewikkelder te worden en dat is dan ook vooral de kracht van het verhaal. Je voelt de verwarring van de politiemensen in het verhaal. Natuurlijk zit het verhaal heel anders in elkaar dan je dacht en ik moet zeggen dat het heel goed is uitgewerkt! Wat een aanrader weer and dear Tess Gerritsen, please do write a new book tomorrow
 I don’t want to wait another year 😉

*****

Mening Clasien:
Tess Gerritsen is een topauteur geliefd bij menig thriller lezer. Rechercheur Jane Rizzoli werkt weer samen met patholoog-anatoom Maura Isles.
Dit keer lezen we over een safari in Botswana, waar achterelkaar de safari deelnemers vermoord teruggevonden worden, vermoord door een roofdier of ….?
Boston, hier vinden gruwelijke moorden plaats die doen denken aan moorden door roofdieren.
De lijken hangen ondersteboven, lichaam opgesneden, organen verwijderd. Dit lijkt overeen te komen met wat jagers doen met hun prooi.
Bestaat er een link tussen de gebeurtenissen in de Verenigde Staten en het Afrikaanse land? Wat is er aan de hand? Haat iemand jagers of….
Is de dader wel een roofdier of is het een dader van vlees en bloed?
Na vele verkeerde conclusies blijken ze de dader op het spoor te zijn.
Mooie details over het Afrikaanse land, over het jacht instinkt van katachtigen.

****

Voor eerdere recensies (Marjon) KLIK HIER

Marjon en Clasien.

Voorgaande delen:

          

5 gedachten aan “Sterf twee keer (Rizzoli & Isles 11)”

    1. Ik had geluk, ik kreeg het boek in ruil voor een recensie te lezen 😀 En dat deed ik met liefde. Dit boek is wel weer heel sterk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.