Stil maar (Gina Harte 1)

Auteur: Carla Kovach
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2020
Bladzijden: 320

Over het boek:
Regen ketste van Debbies paraplu, terwijl ze zich over het verlaten industrieterrein haastte. Er stopte een bestelbusje naast haar.

“Jij ziet eruit alsof je wel een lift kunt gebruiken,’ zei de chauffeur met een warme glimlach.

Deborah Jenkins trekt haar jas aan en stapt de stromende regen in, op weg naar huis. Ze zal er nooit aankomen. In plaats daarvan wordt ze gedrogeerd en een busje in getrokken. Ze wordt wakker in een ijskoude, aardedonkere kamer, met een ketting om haar enkel die is vastgezet in de muur. Hier zal ze de komende vier jaar blijven.

Detective Gina Harte kent de zaak van Deborah Jenkins van buiten. De jonge moeder verdween spoorloos en maanden van intensief politieonderzoek leidden tot niets. Deborah wordt al jaren dood gewaand. Dan wordt op de drempel van de bibliotheek een baby gevonden, in lompen gehuld en te vondeling gelegd. Een anonieme beller tipt de politie om -vooral een dna-test te doen. Gina Harte is al snel ter plaatse, maar is niet voorbereid op de uitslag: de pasgeboren baby is het kind van Deborah. Ze leeft nog. Maar waar?

Mening Clasien:
Dit is het eerste deel uit een detectiveserie rond Gina Harte.
Een goed verhaal met actie, emoties en ware liefde.

Deborah Jenkins werd vier jaar geleden ontvoerd en nooit is de dader opgepakt. Wanneer er een pasgeboren baby wordt gevonden met het DNA van Deborah wordt haar zaak heropend. Waar was ze al die tijd? Het leven van haar man, kinderen en haar schoonmoeder komen in gevaar als de ontvoerder zijn laatste wens wil laten uitkomen.

Een verhaal vol emoties, onvoorwaardelijke liefde, spanning.
Het leest lekker weg en de hoofdpersonages worden ook privé onder de loep genomen. Iedereen heeft zo zijn eigen problemen, vooral Gina is emotioneel betrokken bij dit onderzoek door haar eigen verleden.

****

Clasien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.