Stille blik (Alan Banks 1)

stilleblik

Auteur: Peter Robinson
Uitgever: Zwarte Beertjes
Jaar: 1987/2013
Bladzijden: 235

Over het boek:
Inspecteur Alan Banks is net met zijn vrouw en twee kinderen verhuisd van Londen naar Eastvale. In dit rustige provinciestadje krijgt hij te maken met een inbraak die uitloopt op de dood van het bejaarde slachtoffer. Ook zorgt een gluurder voor grote onrust onder de vrouwen van Eastvale.
Banks krijgt hulp van psychologe Jenny Fuller en de twee voelen zich duidelijk tot elkaar aangetrokken. De spanning in Banks’ privĂ©-leven stijgt, maar ook de publieke druk op de politie neemt toe.

Mening Marjon:
Mijn vader las de boeken van Peter Robinson en was altijd erg enthousiast. Mijn vader is er al bijna een jaar niet meer maar ik besloot er toch aan gehoor te geven en de hele serie te gaan lezen. Het eerste boek is al een verrassing! Het boek leest heel prettig, heeft diepgang, de mensen zijn menselijk en dus herkenbaar en Alan Banks is iemand die je gewoon graag mag. Er lopen twee zaken in dit boek, die eigenlijk drie zaken zijn. Ze hebben niets met elkaar te maken maar lopen wel naar elkaar toe. Het is bijzonder goed uitgewerkt.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.