Storm – Ally’s verhaal (De Zeven Zussen 2)

 

Auteur: Lucinda Riley
Uitgever: Xander Uitgevers BV
Jaar: 2018
Bladzijden: 592

Over het boek:
Ally D’Apli√®ses zeilvakantie is bijna ten einde als ze bericht krijgt over de plotselinge dood van haar vader. Zo snel ze kan vliegt ze naar huis om samen met haar zussen hun vaders testament te openen. Voor ieder van hen is er een brief met een mysterieuze opdracht: ze moeten op zoek naar hun ware afkomst.
Na een traumatische ervaring op zee keert Ally kort daarna de zeilwereld de rug toe en besluit haar vaders opdracht uit te voeren. Het voert haar naar Noorwegen, naar de onbekende zangeres Anna Landvik, die honderd jaar eerder als eerste het stuk ‘Peer Gynt’ van Grieg opvoerde. Hoe meer Ally over haar verleden te weten komt, hoe meer vragen er ontstaan. Wat probeert haar vader haar duidelijk te maken? En wie was hij echt?

Mening Marjon:
En weer heb ik een dubbel gevoel, net als bij deel 1.
Dit is een prachtig boek over de tweede zus – ¬†Ally – en een boek dat me wel iets beter beviel dan het eerste deel. Het kan zijn dat Noorwegen me gewoon meer aanspreekt en dat is waar het verhaal zich afspeelt. Ally krijgt aanwijzingen van haar adoptievader na zijn dood, dat haar herkomst daar gezocht moet worden. Ze vlucht erheen nadat ze een groot verlies lijdt. En dat is wat me een beetje tegenvalt in het verhaal: ze verliest haar vader en vlak daarna verliest ze nog een dierbaar iemand maar ze gaat enigszins door met leven op een manier die ik irre√ęel vind. Daarnaast is het jammer dat het verhaal met Willem niet verdergaat: het krijgt zelfs geen open einde, het bestaat opeens niet meer. Ook vind ik het verhaal af en toe iets langdradig, maar aan het eind komen de verhaallijnen zodanig bij elkaar dat je het over het algemeen een mooi boek kan noemen.

****

Mening Natasja:
Wat een geweldige serie is dit, je wordt niet beloond met 1 verhaal maar meerdere in 1 boek.
Ik was al verkocht aan het leven van Ally, die na alle vreselijke gebeurtenissen op zoek gaat naar afkomst.
Toen ik in het verhaal van Anna belandde wist ik eerst niet wat ik ervan moest denken, het was zo totaal anders, maar al gauw zat ik in dit mooie verhaal van Anna die in 1875 ook het nodige heeft meegemaakt. Om te weten wat de afkomst van Ally is moest ze dit verhaal van Anna begrijpen, maar ze moest ook het verhaal van Pip  uit 1936 helemaal uitpluizen.
Deze verspringingen in het boek zijn even wennen, maar al snel vond ik ze alle drie even mooi en aangrijpend.
Zodra je het boek bijna uit heb weet je dat het volgende boek over Star zal gaan, en dat je ook over haar verleden alles wil weten. Want één ding is zeker, pa Salt deed alles met een reden, waarvan we beetje bij beetje steeds iets wijzer zullen worden van het Waarom? Aanrader!

*****

Marjon en Natasja.

Vorige deel:

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.