Stormwind (Eilandliefde 2)

 

Auteur: Jackie van Laren
Uitgever:
Jaar: 2018
Bladzijden: 288

Over het boek:
Vincent is een surfer, een losbol, een vrijbuiter. Dus als zijn beste vriend Axel zijn hulp niet meer nodig heeft in Grote Vis, de strandtent die ze samen runden, omdat Axels nieuwe geliefde Wende zijn plek inneemt, kan hij dat alleen maar toejuichen: vrijheid, blijheid. Toch? Hij verruilt het Waddeneiland voor surfparadijs San Diego en geniet van zijn leventje in de zon, vrij van enige verplichting, maar na drie maanden slaat de verveling toe. Hij mist Axel, hij mist kitesurfen en hij mist
 iets wat hij zelf nog niet kan benoemen.

Als Vincent terugkeert naar het eiland, blijkt de vriendenkring daar uitgebreid te zijn met de achttienjarige Milena, een nichtje van Wende dat na een traumatische gebeurtenis een veilige haven nodig had. Terwijl hij met hernieuwde energie en motivatie helpt bij allerlei nieuwe plannen met Grote Vis, gaat hij zich steeds meer betrokken voelen bij het welzijn van Milena. Maar die durft niet zomaar iemand te vertrouwen


Mening Marjon:
Deel 1 was wel grappig en deel 2 is echt goed. Allereerst vind ik het heel leuk dat het verteld wordt door een man – Vincent (Vinnie) – en dat wordt echt goed gedaan. Daarnaast zit er een beetje meer diepgang in door wat er met Milena is gebeurd. En verder gebeurt er gewoon veel. Je blijft lezen. Heerlijk! Laat de vervolgdelen maar gauw komen!

*****

Mening Natasja:
Als Vincent terug komt van zijn wilde vakantie, weet hij dat hij thuisgekomen is. Zijn beste vriend Axel en zijn vriendin Wende, die we uit het vorige deel kennen zijn ook erg blij dat hij weer terug is. Maar dat er een nieuwe inwoner bij hen is ingetrokken is voor Vincent even wennen. Milena, de nicht van Wende heeft een hele zware tijd achter zich en vertrouwt niemand meer. Kan Vincent die bekend staat als vreselijk losbol het vertrouwen van Milena winnen?
Een geweldig leuk vervolg op “Duingras“, we leren iedereen steeds beter kennen en het verhaal wordt iets verder uitgediept. Want wat Milena allemaal heeft meegemaakt is iets waar je helemaal in meeleeft.
Ik vond het een mooie roman (chickit), met zeker een lach maar ook met een traan.
Ben benieuwd naar het volgende deel uit deze serie, nog eventjes wachten 🙂 .

Mening Viv:
Deel 2 van de Eilandliefde reeks. Dit keer lees je mee met de hoofdpersoon Vincent (Vinnie). Die na omzwervingen in Amerika toch weer terugkomt naar het waddeneiland. Ook dit is weer een chicklit, maar nu wel met wat meer diepgang. Wat Milena heeft meegemaakt toen ze in de greep was van een loverboy is niet niks. Je leert de personages steeds beter kennen. En er bloeit weer (nieuwe) liefde op. Erg fijn boek om in zomerse sferen te komen. Deel 3 en 4 uit deze serie verschijnen later dit jaar, daar ben ik erg benieuwd naar.

*****

Marjon en Natasja en Viv.

Voorgaande deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.