Sweet sixteen

sweet

Auteur: Dirk Bracke
Jaar: 2013
Uitgever: Abimo
Blz: 211

Samenvatting:
De wereld van de zestienjarige Siska wordt helemaal op haar kop gezet als ze een nieuwe, jonge leraar Engels krijgt. Wat begint als een onschuldige fantasie groeit uit tot een vurige en intense relatie. Siska loopt op wolkjes en weet het al snel zeker: meneer Bolen – of Jonas zoals ze hem na de schooluren noemt – is de man van haar leven.
Maar wat moet ze doen met haar gevoelens voor haar beste vriend Mats? En waarom heeft ze steeds het idee dat haar BFF meneer Bolen aan het verleiden is? Tot overmaat van ramp begint Siska anonieme sms’jes en bedreigingen te krijgen. Zal Siska wel het happy end-verhaal vinden waar ze zo van droomt?

Mijn mening:
Dit is eigenlijk een boek voor 14+, maar zelfs ik vond het behoorlijk heftig. Het is een onstuimig verhaal over gevoelens die geheim moeten blijven, jaloezie en keuzes. Siska wordt verliefd op haar engelse leraar en dit blijkt wederzijds. Er volgt een omstuimige liefdesrelatie. Voor Siska is hij de liefde van haar leven, hij neemt het echter niet zo heel serieus en papt met nog een andere tiener aan, Ruth. Dit heeft grote gevolgen voor alle betrokkenen. Ruth verdraaid de waarheid maar Siska blijft echter vasthouden aan haar eigen keuzes.

*****

Clasien.

 

2 gedachten over “Sweet sixteen”

  1. lijkt me wel een interessant boek als ik eerlijk ben……. en soms zijn tiener of kinderboeken best leuk om weer eens te lezen toch??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.