Terug naar Inverness (Reiziger/Outlander-serie deel 2)

Inverness

Auteur: Diana Gabaldon
Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V.

Jaar: 2003/2013
Pagina’s: 860

Over het boek:
Twintig jaar lang heeft Claire haar eigen behoeften en verlangens opzijgezet om haar dochter te beschermen. Nu Brianna volwassen is, is de tijd gekomen om de waarheid te vertellen
 en terug te keren naar de man die ze boven alles liefheeft: Jamie Fraser. Maar als Claire en Brianna samen in het verleden terechtkomen, moet ze alles op alles zetten om niet alleen haar geliefde Jamie, maar ook haar mooie dochter te redden.

Mening Natasja:
Poehee wat heb ik lang over dit boek gedaan, maar dat ligt dus echt niet aan het boek, al zijn het toch zo maar even 860 pagina’s.De vakantie waardoor iedereen thuis is en je voor geen meter leest, de drukke kerstdagen waar iedereen zijn verplichtingen heeft natuurlijk. Maar toch ik heb hem nu dan uit. Om terug te komen op het boek, het was weer geweldig, al moet ik eerlijk zeggen dat ik speciaal Hbo abbo heb genomen om de eerste aflevering even te kijken, om er weer in te komen. Veel namen weer, zodat ik echt mijn aandacht er goed bij moest houden( en dat lukte soms niet echt). Dat was eigenlijk mijn enige minpunt aan dit boek, vandaar een puntje minder. Maar het vreemde bij deze boeken is dat het zolang blijft hangen, je vergeet het gewoon niet en zou zo weer het volgende deel willen gaan lezen. Meeslepend, veel hartstocht en spanning, en natuurlijk de nieuwe personen in dit boek die ook geweldig waren hun dochter Brianna en Roger die ik ook erg leuk vond in dit boek. De eerste afleveringen die op Hbo staan zijn echt geweldig, en heel goed te vergelijken met het boek.

****

Mening Marjon (8 december 2011):
Nadat ik het eerste boek van deze serie had gelezen: De reiziger wist ik dat ik de rest ook moest lezen. En dacht ik dat dat eerste boek al zo goed was, is dit boek nog veel beter. Ik kon het niet meer wegleggen, vertoefde in Schotse sferen, las op internet ook over die geschiedenis en verloor me totaal in dit boek. Geweldig! En eigenlijk ben ik niet zo van de historische romans, maar Diana Gabaldon is zo’n goede schrijfster, dat dit heerlijk wegleest. Wat mij heel erg trof is die bijzondere band tussen Claire en Jamie en daarmee wordt de balans van roman en historische feiten prachtig in stand gehouden. Het boek verveelt geen minuut. En ik zal nog wel even nodig hebben om dit weer los te laten. Gelukkig wachten er nog een aantal boeken in deze serie op me en dat zijn ook al van die enorme dikke pillen (deze is 768 bladzijden). Maar ik ga toch eerst iets anders lezen 😉
Hoewel Biblion beweert dat dit boek zelfstandig te lezen is ten opzichte van het eerste deel, zou ik toch aanbevelen gewoon bij deel 1 te beginnen.

*****

Natasja en Marjon.

Voorgaande delen:

 

4 gedachten aan “Terug naar Inverness (Reiziger/Outlander-serie deel 2)”

  1. ik wist niet dat er boeken van waren. Ik ken alleen de serie (op Netflix).
    Als de boeken net zo mooi zijn als de serie, is het zeker de moeite waard.
    Meestal lees ik het boek eerst voordat ik de verfilming zie, ik weet niet of andersom werkt, ga denk ik toch teveel de beelden uit de film erbij denken, terwijl ik anders bij een boek mijn eigen beeld erbij vorm.

    1. Oh echt niet, Ghita? Er zijn 9 boeken. Het is zo’n prachtige serie, ik heb het al zeker 3x gelezen (en de serie ook gezien, want af en toe hebben we een maandje Netflix). De serie is gebaseerd op de boeken. Ik heb de eerste twee te koop staan 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.