Toen ik je zag

toenikjezag

Auteur: Isa Hoes
Uitgever: Artemis & Co
Jaar: 2013
Aantal bladzijden: 219

Korte samenvatting:
Het verhaal over leven met een echtgenoot die leed aan depressiviteit, maar bovenal een portret van twee mensen die zielsveel van elkaar hebben gehouden.
Isa Hoes en Antonie Kamerling ontmoeten elkaar voor het eerst tijdens de audities van Goede Tijden, Slechte Tijden. De soap wordt een groot succes en Antonie is als hartenbreker Peter Kelder al snel razend populair. Antonie en Isa worden verliefd en leiden samen een vrijgevochten leven, terwijl ze de ene rol na de andere spelen in televisieseries, speelfilms, toneelstukken en musicals.
De buitenwereld ziet een stralend stel voor de camera s, maar privé gaat Antonie gebukt onder een zware neerslachtigheid. Terwijl deze depressies zich steeds vaker voordoen, probeert Isa haar gezin bij elkaar te houden, tot Antonie op 6 oktober 2010 besluit zijn leven te beëindigen.

Mening:
Diep diep onder de indruk van de manier waarop Isa Hoes heeft geschreven over haar leven met Antonie Kamerling, wat heel mooi en ook heel zwaar was. Een bijzonder relaas waarin ze zichzelf niet spaart. Het is levendig en boeiend geschreven en het boek is niet meer weg te leggen. Isa komt over als een sterke vrouw, petje af. Absoluut een aanrader, dit boek!

*****

Marjon.

7 gedachten over “Toen ik je zag”

    1. Ik heb Antonie nooit zo gevolgd, keek ook nooit GTST en heb hem ook in andere producties heel weinig gezien. Maar ik neem onmiddellijk aan dat hij heel gedreven was in zijn vak (spreekt ook uit dat boek). En Isa straalt altijd kracht uit, vind ik. Het lijkt me een bijzondere vrouw.

  1. Ik vond hem heel goed in de Kleine Blonde dood en All Stars. In GTST was ie nog vrij jong maar hem ook veel gezien. Ja Isa lijkt me zeer sterke vrouw die het nu alleen moet redden met haar kinderen.

  2. ohhh deze staat op mijn wensenlijst 🙂

    Dit lijkt me wel een goed boek heb net als viv altijd naar hem gekeken in gtst en all stars… Maar ook lisa deed in gtst mee….. Lijkt me super heftig een zelfmoord in je gezin.

  3. Prachtig boek, zeer mooi en open geschreven door isa. Je moet sterk in je schoenen staan om dit te kunnen. Alle lof voor deze geweldige vrouw

    1. Vicky, ik ben het helemaal met je eens! Ik had verder niets met Antonie Kamerling speciaal, maar ik heb zoveel bewondering voor Isa Hoes gekregen. Niet alleen voor hoe ze er mee omgegaan is, maar ook voor hoe ze het geschreven heeft. Dat is een kunst op zich.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.