Tommie in de zorg

 

Auteur: Tommie Niessen
Uitgever: Ambo | Anthos
Jaar: 2018
Bladzijden: 181

Over het boek:
Tommie in de zorg bevat treffende observaties, waardevolle levenslessen en ontroerende ontmoetingen uit de dagelijkse praktijk van de gezondheidsszorg. “Ik ga toch geen mensen wassen?’ zei Tommie Niessen toen zijn moeder hem voorstelde om een tijdje in de zorg te gaan werken nadat hij met school was gestopt. Maar na een jaar ICT en een jaar marketing werd het tijd voor een nieuwe wending. Tommie ging de opleiding tot verzorgende volgen en meteen voelde het goed. Sinds zijn opleiding verpleegkunde werkt Tommie als zzp’er in de wijkzorg en in een hospice. En het heeft hem veel gebracht.
De zorg is niet stoer. Zeker niet onder jongens. Om zijn werk positiever onder de aandacht te brengen begon Tommie blogs te schrijven onder de titel “Tommie in de zorg’. Hij wilde laten zien hoe mooi het vak is Ă©n hoe moeilijk het soms kan zijn. Binnen no time had hij meer dan tienduizend volgers. En nu is daar dus het boek, waarin hij openhartig en eerlijk vertelt over Tommie in de zorg. Tommie in de zorg is een boek voor iedereen die bekend is met de zorgverlening of juist helemaal niet.

Mening Marjon:
Tommie is bekend geworden door zijn levendige stukjes op Facebook en nu zijn ze gebundeld en ik heb ervan genoten. Hij schrijft beeldend over wat Zorg Geven is voor hem, hoe hij over bepaalde regels denkt – waar hij al tijdens zijn opleiding tegenaan loopt en hij vertelt anekdotes met zijn zorgvragers. Je leest tussen de regels door dat zijn hart bij het vak ligt: zijn zorgvragers staan voorop. Ik heb een moeder in een verpleegtehuis en ik heb grote bewondering voor de verzorgers. Tommie benadrukt dat maar weer eens met dit boek. Het is mensenwerk, mensenwerk wat je alleen kan doen als je hart er bij ligt. Het leest heel prettig weg, het rĂĄĂĄkt je. Aanrader!

*****

Marjon.

4 gedachten aan “Tommie in de zorg”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.