Trammelant op het platteland

Auteur: Geertrude Verweij
Uitgever: Ellesy Relax
Jaar: 2019
Bladzijden: 201

Over het boek:
Stadsmeisje Odette besluit eindelijk haar droom te laten uitkomen: ze koopt een boerderijtje op het platteland. Hoewel ze verwacht daar een stil en rustig leven te gaan leiden, blijkt dat al snel heel anders uit te pakken. Haar tienjarige dochter Ella, die al haar hele leven bij haar vader in woont, laat weten dat ze liever bij haar moeder wil zijn, omdat haar vader hertrouwd is.
Ook Odettes tweelingbroer Lodewijk zoekt afleiding van zijn problemen en komt voor langere tijd logeren. Zowel buurman Willem als buurvrouw Dorien komen regelmatig aanwippen en na een serie inbraken is Odette de illusie dat het platteland veiliger is dan in de stad ook kwijt. Is de droom in een nachtmerrie veranderd, of vindt ze alsnog het geluk in haar huisje op het platteland?

Mening Marjon:
Een heerlijk feelgood boek dat ik ‘las’ als luisterboek van de bibliotheek. Odette begint opnieuw op het platteland en dat vindt iedereen maar raar. Behalve Ă©Ă©n persoon. Haar leven verandert echt volkomen: zelfs haar 10-jarige dochter komt bij haar wonen. Dapper probeert ze iets van haar nieuwe leven te maken, maar dan wordt ze dwars gezeten: er wordt ingebroken en er gebeurt meer. Spannend wordt het niet, verrassend deels wel. Maar het is vooral een heerlijk boek.

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.