Triptiek (Will Trent 1 – Sara Linton 6)

Schrijver: Karin Slaughter
Uitgeverij: Cargo/De bezige bij
Jaar: 2007
Aantal blz.: 452

Over het boek:
Wanneer politierechercheur Michael Ormewood wordt opgepiept om naar de plaats delict bij het beruchte Grady Homes te gaan, wordt hij geconfronteerd met een van de bruutste moorden in zijn gehele carri√®re: Aleesha Monroe wordt badend in het bloed in het trappenhuis gevonden. Haar lichaam is verschrikkelijk toegetakeld. De moord is des te schokkender wanneer blijkt dat het gaat om een nieuw geval uit een serie vergelijkbare misdaden. Het Georgia Onderzoeksbureau wordt ingeschakeld en Ormewood is gedwongen samen te werken met special agent Will Trent van het Arrestatieteam – een man die hij bij voorbaat al niet mag. Maar dan, vierentwintig uur later, komt het geweld angstaanjagend dichtbij in zijn eigen achtertuin. Alles wijst erop dat het raadsel van Monroe’s dood verstrengeld is met een verleden dat niet met rust gelaten wil worden.

Mening Marjon (30 januari 2008):
Ik vond het eerst moeilijk om in het boek te komen, maar dat kwam waarschijnlijk omdat in dit boek van Karin Slaughter geen bekende hoofdpersonen meespelen. Al gauw zat ik er goed in. En het meest idiote is dat na een kwart boek al volkomen duidelijk is wie de dader is en het juist vanaf dat moment ondragelijk spannend werd. Ik kon niet uitstaan dat ik nog zoveel moest lezen uit dat boek, ik wilde maar door- en doorgaan. Geweldig! De gebruikelijke climax aan het einde vond ik minder. Juist omdat ik al wist wie de dader was. Toch wel jammer. Verder is dit boek weer doorspekt met ranzige zaken en taalgebruik, typisch een boek van KS dus. Ik heb daar geen moeite mee, je kunt me er ook niet mee schokken. Maar soms vond ik het een tikkeltje overtrokken en vroeg ik me voorzichtig af of men in werkelijkheid doorlopend zó zou praten. Maar het deed niets af aan dit heerlijke boek.

*****

Marjon.

Voorgaande delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.