Verboden terrein *****

Verboden terrein

Auteur: Caja Cazemier
Uitgever: Ploegsma
Jaar: 2014
Blz.: 182

Korte samenvatting:
Niemand had het zien aankomen. Jesper pleegt zelfmoord en zijn vrienden blijven in verbijstering achter. Hadden ze iets moeten merken? Waren ze er niet voor hem toen hij hen nodig had? Kunnen zij er nog achter komen wat hem tot zo iets wanhopigs heeft gedreven? Elk op hun eigen manier worstelen Femke, Lisa, Bruno en Max met deze vragen. Vragen waarop ze nooit antwoord kunnen krijgen.
Voor de vrienden van Jesper gaat het leven door. Met veel moeite pakken zij de draad weer op na Jespers zelfgekozen dood.

Mijn mening:
Dit is een jeugdboek vanaf 13 jaar. Ik vind dit eigenlijk te jong om dit boek te lezen, het is een erg heftig verhaal. Een vriendengroep bestaande uit vijf personen, twee meiden en drie jongens. Wanneer Jesper, 16 jaar, zelfmoord pleegt reageert iedereen op zijn eigen manier. Bruno blogt over zijn gevoelens. Max keert meer in zichzelf. Femke en Lisa hebben ook hun eigen manier om dit grote verlies te verwerken. Emoties: woede, verdriet, onbegrip maar vooral het feit dat ze het niet aan zagen komen. Hoe zwaar is het leven van de achterblijvers geworden?

*****

Clasien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.