Vergeet mij niet

Auteur: Mhairi McFarlane
Uitgever: HarperCollins
Jaar: 2020
Bladzijden: 432

Over het boek:
Als Georgina ontslagen wordt bij het vreselijkste restaurant van de stad Ă©n op dezelfde dag haar vriend met iemand anders in bed aantreft, weet ze even niet waar ze het moet zoeken. Nauwelijks bekomen van deze dubbele vernedering besluit ze de eerste de beste baan te accepteren die haar aangeboden wordt: barvrouw in een pas geopende pub, die wordt gerund door Lucas McCarty, de jongen op wie ze op school verliefd was.
Terwijl Georgina in de afgelopen twaalf jaar niets dan betekenisloze baantjes heeÂŹ gehad, is Lucas uitgegroeid tot een gekmakend knappe man, met een hond en een echt bedrijf. De hernieuwde ontmoeting met Lucas legt Georgina’s weinig indrukwekkende heden onder een vergrootglas en brengt tegelijkertijd een donker geheim uit haar verleden naar de oppervlakte


Mening Marjon:
Ik las eerder een boek van deze auteur en toen moest ik wennen aan de losse schrijfstijl. Dat had ik ook nu weer. Maar net als toen viel dat weg toen ik eenmaal verder las, want ook dit is een boek waar je je helemaal in kan verliezen. Hoofdpersoon Georgina spaart zichzelf niet. Ze buffelt maar voort en wordt op een vervelende manier ontslagen bij een restaurant waar het toch al vreselijk is. Haar zwager draagt haar voor bij een vriend van hem en zo mag ze een avond meehelpen in pub. En daar ontmoet ze haar eerste grote liefde weer. Hierdoor komen heel veel dingen uit Georgina’s verleden omhoog en dat zijn niet allemaal even mooie dingen. Je blijft er in lezen omdat je wilt weten wat er gebeurd is in het verleden en waarom Georgina zo hard over zichzelf denkt. Aanrader.

*****

Ik ontving dit boek van de uitgever waarvoor mijn hartelijke dank.

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.