Vet belangrijk

Auteurs: Mariëtte Boon en Liesbeth van Rossum
Uitgever: Ambo | Anthos
Jaar: 2019
Bladzijden: 288

Over het boek:
VET belangrijk
Feiten en fabels over voeding, vetverbranding en verborgen dikmakers

Een aanstekelijk en belangrijk boek dat je ideeën over vet voor altijd zal veranderen

Vet is een cruciaal onderdeel van je lichaam. Het maakt hormonen, communiceert met je hersenen en levert energie. Hoewel je zonder vetweefsel niet zou kunnen leven, bestaan er over dit orgaan – ja, vet is een orgaan – veel vooroordelen. Overgewicht en obesitas vormen wereldwijd een groot probleem, maar in tegenstelling tot wat menigeen denkt zijn te veel eten en te weinig bewegen lang niet de enige oorzaken daarvan. De werking van ons vet is vele malen complexer.

In dit verhelderende en onderhoudende boek behandelen dr. Mariëtte Boon en prof. dr. Liesbeth van Rossum de laatste wetenschappelijke inzichten over lichaamsvet en (over)gewicht en brengen ze de vele factoren in kaart die hierop van invloed zijn: van slaap tot stress en van erfelijke aanleg tot medicijngebruik, en tal van andere verborgen dikmakers.

VET belangrijk laat zien hoe vet écht werkt en is een must read voor iedereen die wil weten hoe je op een slimme en effectieve manier een gezond gewicht kunt bereiken én behouden.

Dr. Mariëtte Boon (1988) is internist in opleiding in het Leids Universitair Medisch Centrum en promoveerde in 2014 cum laude met haar onderzoek naar bruin vet, ‘goed vet’ dat bijdraagt aan de verbranding. Professor Liesbeth van Rossum (1975) is internist-endocrinoloog in het Erasmus MC in Rotterdam en medeoprichter van het Centrum Gezond Gewicht. Ze is eveneens cum laude gepromoveerd en is internationaal expert op het gebied van obesitas en stresshormonen.

Mening Marjon:
Wie bang is voor vet leeft nog in de vorige eeuw. Ook in dit boek wordt weer duidelijk hoe belangrijk vet ook voor ons is. En hoe alles in je lichaam uit balans kan raken. Dit is geen diëetboek en ook geen boek dat met allemaal vage beloftes komt waardoor je zou kunnen afvallen. Maar het is wel een boek dat heel veel duidelijk maakt, dat afrekent met het feit dat obesitas of minder ernstig overgewicht alleen maar ontstaat door te veel eten en te weinig bewegen. Daar komt meer bij kijken. Er zijn al jaren onderzoeken gaande over wat er allemaal uit balans kan raken in het lichaam en waarom. Het gaat over overgewicht maar ook over ziekten die daarbij lijken te horen, zoals diabetes, depressie, noem maar op. Het is heel leuk en prettig geschreven, voor elk niveau, niet saai, niet moeilijk, maar alles is goed te volgen. En je leert er een hoop van. Wat een aanrader!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.