Vier plus één *****

vierpluseen

Auteur: Jojo Moyes
Uitgever: De Fontein Romans & Spanning
Pagina’s: 400
Jaar: 2014

Over het boek:
Na de wereldwijde bestseller ‘Voor jou’ komt auteur Jojo Moyes met een nieuwe roman: ‘Vier plus één’.
Jess is een alleenstaande moeder van twee kinderen. Haar dochtertje Tanzie is briljant in wiskunde, haar stiefzoon Nicky wordt genadeloos gepest. Hoezeer Jess ook probeert de eindjes aan elkaar te knopen, het lukt elke keer net niet.
Als Tanzie mee mag doen aan een wiskundewedstrijd in Schotland met een flinke prijzenpot, grijpt Jess de mogelijkheid om haar daarmee naar een betere school te sturen met beide handen aan. Maar als hun auto het begeeft, lijkt ook die kans verkeken. Tot Ed langsrijdt, en stopt, en hun een lift aanbiedt.

Mening Natasja:
Het boek “Voor jou“vond ik een geweldig boek, maar ook dit boek heeft me weer verrast. Het is totaal niet te vergelijken met “Voor jou”,want dit heeft een totaal ander verhaal.
Dit boek laat zien wat pesten met je doet, maar ook armoede en het vechten voor je kinderen, de liefde voor dieren en niet te vergeten een hartverwarmend familiegevoel.
Ik kon mezelf dan ook een goede voorstelling maken van de hele autorit naar Schotland, en zag de lieve kindertoetjes voor me en rook de hond ook bijna 🙂 .
De boodschap in dit boek is op mij goed overgekomen, en ik hoop dat Jojo snel weer met zo’n mooie roman komt.

*****

Natasja.

7 gedachten over “Vier plus één *****”

 1. Het boek ‘Voor jou’ vond ik inderdaad ook prachtig! Dit boek heb ik ook in de kast staan, hopelijk lukt het me om het boek daar te laten staan tot de zomervakantie 😉

  1. Insoon, dat boek heb ik ook nog niet gelezen. Ben nu wel benieuwd. Maar er staan nog zoveel andere mooie boeken op de lijst!
   Laten staan tot in je zomervakantie? Dat is nog wel heel ver weg!

 2. Wat heb ik gelachen tijdens het lezen van dit boek. De mensen zijn zo echt en zo grappig neergezet. De herkenbaarheid is groot. Tussen alles door zijn er ook serieuze zaken zoals pesten, grote fouten maken omdat je gevoel je stuurt, geldgebrek hebben en elk dubbeltje omdraaien, geconfronteerd worden met het feit dat het leven niet eerlijk is, dat het daarom moeilijk is om vast te houden aan je principes. Ik ging van Jess houden, net als van Ed, Tanzie en Nicky, maar ik vind wel dat ze allemaal iets keer uitgediept hadden moeten worden. Toch een aanrader.

  ****

  Marjon.

 3. Wederom een heerlijk boek van Jojo Moyes. Nadat ik “Voor jou” had gelezen wilde ik ook dit boek van haar hebben en het was zeker de moeite waard. Misschien iets minder dan Voor Jou, maar nog steeds een fijn boek om te lezen met prettige personages en er onderwerpen die actueel zijn.
  Ik hoop dat Jojo nog lang blijft schrijven.
  groetjes Ghita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.