Vogelman (Jack Caffery 1)

Auteur: Mo Hayder
Uitgeverij: Luitingh – Sijthof
Jaar: 1999
Bladzijden: 350

Over het boek:
Greenwich, Zuidoost-Londen. De CID doet een gruwelijke ontdekking. Vijf jonge vrouwen, allen ritueel vermoord en gedumpt op een braakliggend terrein vlak bij de Millennium Dome. Het postmortale onderzoek wijst uit dat een vreemd en weerzinwekkend detail de slachtoffers verbindt.
De politie realiseert zich dat ze op het spoor zijn van het gevaarlijkste soort misdadiger dat ze kennen: een seksuele seriemoordenaar.
Rechercheur Jack Caffery, jong, gemotiveerd en onverschrokken, wordt gekweld door een moord uit het verleden die hij wellicht had kunnen voorkomen. Nu is hij vastbesloten elk wapen dat de forensische wetenschap te bieden heeft in te zetten in de strijd tegen de misdaad. Maar hij weet dat de tijd beperkt is voor de chaotische, sadistische moordenaar zijn volgende slachtoffer opeist…

Mening Marjon (1 augustus 2008):
Een veelbelovend boek. En zo begon ik er ook aan. Het verhaallijn zit goed in elkaar. Er zijn hele onverwachte wendigen, de psychologie erachter is ook erg goed. Wat ik minder goed vond, was de verteltechniek. Ik vond het haperen, soms teveel afdwalen, dan weer te kort en te weinig uitgediept. Heel jammer. Maar niet slecht voor debuut natuurlijk. En uiteindelijk ‘moest’ ik het uitlezen. Dat is dan weer een compliment aan de schrijfster.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.