Voor altijd twintig

Dit eBook is gratis. Klik op de afbeelding (opent in nieuw tabblad/venster) voor meer informatie.

Auteur: Sanne Hillemans
Uitgever: Sunny Hill Books
Jaar: 2017

Over het boek:
Als de twintigjarige Julia haar dode tweelingbroer vindt op de vloer van zijn slaapkamer in hun ouderlijk huis, staat haar wereld op zijn kop. Zonder enige voortekenen heeft hij zelfmoord gepleegd en in haar zoektocht naar een verklaring vindt ze zichzelf op een spoor, starend naar de koplampen van een naderende trein. Voor haar staat een onbekende jongen, die hetzelfde doel lijkt te hebben. Terwijl de twee elkaar beter leren kennen, probeert Julia de puzzelstukjes op zijn plaats te leggen om de enige vraag die haar vanaf dat moment bezighoudt te beantwoorden: waarom?

Mening Natasja:
Nadat Julia haar tweelingbroer gevonden heeft is niks meer hetzelfde voor haar, zelfmoord
 Maar waarom? Julia keert helemaal in zichzelf en krijgt het beeld van haar broer niet meer uit haar hoofd. Het is een wirwar van emoties in haar hoofd en voordat ze het weet staat ze zelf op het spoor. En of het zo moet zijn, verandert er van alles in haar leven.
De schrijfster vraagt op het eind van dit verhaal wat je het meest is bijgebleven uit het verhaal. Nou ik kan je zeggen dat dat eigenlijk het hele boek is. Het verhaal pakt je vanaf het eerste moment en sleept je mee. Het lijkt wel of dat je zelf alles beleeft wat Julia beleeft.
Het boek is erg aangrijpend, maar barst ook van de liefde. Want zodra Thomas doordringt bij Julia leert ze de waarde van het leven weer beetje bij beetje kennen.
Ik vond dit verhaal dan ook adembenemend, en een hele dikke Aanrader.

Mijn dank is groot voor dit gratis boek en ik hoop dat ze snel met een nieuw boek komt.

*****

Mening Clasien:
Julia haar tweelingbroer pleegt zelfmoord. Niemand heeft dit zien aankomen en de klap is hard. Julia wil de reden achterhalen: waarom?

Julia is als hoofdpersoon goed neergezet, je voelt haar emoties, woede, verdriet, onrust en vooral het waarom houdt haar constant bezig. Haar gevoelens gaan van up naar down en weer terug. In Thomas vind ze een vriend voor het leven, hij helpt haar in haar strijd.

Een heftig verhaal over zelfmoord en hoe achterblijvers met vragen blijven zitten. Hoe dit te verwerken en hun leven weer op de rail te krijgen.

****

Natasja en Clasien.

EĂ©n gedachte over “Voor altijd twintig”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.