Voor altijd

 

Auteur: Harriet Evans
Uitgeverij: Unieboek/Het Spectrum
Jaar: 2011
Bladzijden: 461

Over het boek:
Wanneer Natasha Kapoor naar Cornwall afreist om de begrafenis van haar grootmoeder bij te wonen, wordt ze herenigd met haar grote en ingewikkelde familie. Met z’n allen moeten ze zorgen voor de verkoop van Summercove, het idyllische huis in Cornwall waar ze zoveel zomers hebben doorgebracht, en samen verdelen ze de spullen. Natasha krijgt het oude dagboek van haar tante Cecily, die op haar vijftiende door een tragisch ongeval om het leven kwam.
Eenmaal terug in haar appartement in Londen moet Natasha ook weer terug naar de realiteit. Haar baan als juwelenontwerper en haar bijna-exman. Maar het verhaal vol liefde, rivaliteit en hartzeer uit Cecilys dagboek laat haar niet los. Zullen Cecilys woorden Natasha inspireren om een nieuwe draai aan haar leven te geven en te kiezen voor ware liefde?

Mening Marjon (7-11-2011):
Wat een bijzonder en diep, psychologisch boek. Een prachtige roman, die duikt in de geschiedenis van de familie Kapoor, die na een voorval in 1963 voorgoed verandert – een gebeurtenis die zelfs doordringt tot de generatie die daarna geboren wordt. Natasha bijvoorbeeld. In de ik-vorm vertelt ze haar verhaal en via een dagboek uit 1963 achterhaalt ze wat er Ăšcht is gebeurd toen. Ik kon het niet meer wegleggen, maar las het voor mij doen heel langzaam uit. Het verhaal zelf gaat ook langzaam, dus je hebt geen keuze 😉 Ik vond het heel ontspannen lezen, pinkte hier en daar een traantje weg en kijk alweer uit naar het volgende boek van deze schrijfster!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.