Voor mij (Lou Clark 3)

 

Auteur: Jojo Moyes
uitgever: De Fontein
Bladzijden: 400
Jaar: 2018

Over het boek:
In ‘Voor mij’ heeft Louisa Clark besloten de stap te wagen: ze is alleen afgereisd naar New York, ervan overtuigd dat haar relatie met ambulancebroeder Sam dit avontuur zal overleven. In haar nieuwe baan wordt ze meteen in het diepe gegooid, want het leven van haar werkgever, de rijke familie Gopnik, speelt zich af in de hoogste sociale kringen. Daar ontmoet ze Joshua Ryan, die een onverwachte link met haar verleden blijkt te hebben


Lou’s hart ligt bij Sam in Engeland, maar intussen speelt haar leven zich af in New York. Het wordt steeds moeilijker om de kloof te overbruggen. Zal Lou erin slagen om zichzelf niet te verliezen tussen deze twee werelden?

Mening Natasja:
Volgens mij maakt het gewoon helemaal niet uit waar Jojo over schrijft, want wat en hoe ze ook schrijft: het is allemaal even boeiend, leuk en romantisch met een vleugje drama.
Ook in dit deel gaan we verder met het leven van Louisa Clark, met de vele ups en downs in haar leven. De nieuwe start in New York is zowel voor haar als voor Sam even wennen, maar als ze dan ook nog eens iemand tegen komt die wel erg veel op Will lijkt slaan de twijfels toe. Ook haar nieuwe baan brengt van alles naar boven, heeft ze hier wel goed aangedaan?
Ik heb er weer van genoten , maar toch blijft bij mij deel 1 Voor jou, toch de beste tot nu toe.
Maar een aanrader zijn deze boeken zeker!

****

Mening Marjon:
Wat een heerlijk derde deel van deze serie. Lou is me echt heel dierbaar geworden en je leeft zo met haar mee. Jojo Moyes heeft een levendige manier van schrijven en je kijkt echt door de ogen van Lou de wereld in. Dit boek speelt zich vooral in New York af en Lou valt weer van het ene avontuur in het andere. Ze blijft zichzelf echt trouw en groeit door alles wat ze meemaakt: Dat is heel mooi om te zien. Ik heb het vermoeden dat dit het slotdeel is maar ik hoop zo dat er toch nog een vervolg komt.

*****

Mening Viv:
Wat leuk dat we weer mogen meekijken in het leven van de bijzondere Lou Clark!
Dit keer lees je over haar nieuwe leven die ze probeert op te bouwen in New York. Romantiek, humor en levenslessen komen ook in dit derde deel weer allemaal aan bod. Zou dit het slotdeel zijn? Of komt er toch nog een deel 4 met Lou Clark in de hoofdrol. Die zal ik zeker gaan lezen dan. Eerst maar op zoek naar andere romans van deze schrijfster. Ze weet echt boeiend en realistisch te schrijven dat de personages gaan leven voor mij als lezer. Deel 1 “Voor jou” blijft mijn favoriet. Maar deze en “Een leven na jou” heb ik ook met veel plezier gelezen.

*****

Natasja en Marjon en Viv.

Voorgaande delen:

 

4 gedachten aan “Voor mij (Lou Clark 3)”

  1. Ik ben wel benieuwd naar dit boek. Ik vond “Voor jou” geweldig maar het boek “een leven na jou” viel mij wat tegen. Nu heb ik nog genoeg boeken liggen, maar deze noteer ik wel even, zeker na het lezen van jullie recensies.
    groetjes Ghita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.