…de vossen hebben holen

Auteur: Rien Poortvliet
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Jaar: 1973/1991
Bladzijden: 155

Over het boek:
De vossen hebben holen is een mooi en leerzaam boek van Rien Poortvliet over het doen en laten van het wild in ons land.
Reeën, korren, wilde varkens en vossen komen in dit boek aan bod. Maar ook de wilde eend, konijntjes, fazanten, patrijzen, edelherten en schadelijk wild.
Poortvliet begint steeds met een korte typering van elke diersoort, waarop een reeks tekeningen volgt met toelichtingen in handschrift. De verschillende houdingen van de dieren zijn treffend weergegeven en er is aandacht voor details zoals de vorm van het gebit of de hoef. Ook maakt de auteur de lezer attent op allerlei termen, bijvoorbeeld de witte punt van de vossestaart is de ‘lont’, een troepje reeĂ«n heet een ‘sprong’.

Mening Marjon:
Een prachtig boek, want er staan talloze prachtige tekeningen in. Maar ook alle bijschriften en teksten tussen alle tekeningen door zijn boeiend. Aan bod komen de meest bekende in het wild levende dieren in Nederland. We zijn er door omringd. Heel interessant.

****

Marjon.

2 gedachten over “…de vossen hebben holen”

  1. Mooi boek, vooral de tekeningen vind ik prachtig.
    Als je van dieren houdt is dit een boek om te bekijken, maar de stukken over de jacht vind ik wat minder…..

    1. Die sla ik dan ook over… Ik begrijp dat het soms ook moet hier… Het wordt tijd dat ze de wolf hier weer gaan toelaten. Dat zou alvast schelen. Maar hoe dan ook… Ik hoef het niet te zien of er over te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.