Wat ons niet zal doden (Millennium 4)

watonsnietzaldoden

Auteur: David Lagercrantz
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Jaar: 2015
Bladzijden: 512

Over het boek:
Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander zijn terug!

Hij is een charmante man, een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde vrouw met piercings en tattoos Ă©n ze is een computerhacker van wereldklasse. In Wat ons niet zal doden kruisen Mikaels en Lisbeths wegen opnieuw en gaat hun verhaal van Stieg Larssons Millennium-serie verder.

Het tijdschrift Millennium heeft nieuwe eigenaren gekregen. Boze tongen beweren dat Mikael Blomkvist zijn beste tijd heeft gehad. Lisbeth Salander is rusteloos. Ze neemt risico’s die ze normaal gesproken zou vermijden. Als Blomkvist een telefoontje van ene professor Frans Balder krijgt, hoopt hij met deze informatie de scoop te hebben die hijzelf en Millennium zo hard nodig hebben. Balder is een autoriteit op het gebied van kunstmatige intelligentie en zegt zeer gevoelige informatie te hebben over de Amerikaanse inlichtingendiensten. Hij voelt zich bedreigd en heeft haast om zijn verhaal te doen. Ook blijkt hij contact te hebben gehad met Lisbeth. Nog een reden voor Blomkvist om Balder op te zoeken. Maar de ontmoeting loopt niet zoals gepland…

Mening Marjon:
Het is lang geleden dat ik de eerste drie delen van Millennium las en daarom kan ik de schrijfstijl van David Lagercrantz niet vergelijken met die van Stieg Larsson. Wel zijn de verhalen van de voorgaande boeken blijven hangen en kon ik zo de draad weer oppakken. Er zijn wel wat minpuntjes die ik in de boeken van Stieg Larsson niet waarnam: soms las het wat houterig en ik vind dat er af en toe aan het eind van een hoofdstuk er geforceerd een cliffhanger wordt gegeven en soms gaf het zelfs teveel weg van het verhaal. Maar dat verdwijnt in het niet bij het verhaal, de spanning en hoe alles in elkaar steekt. Het is een absolute pageturner! Zeker de moeite waard om te lezen als je van de eerste drie Millennium-boeken hebt genoten! En van mij mag er nog een vervolg komen ook (geen idee of dat de bedoeling is).

****

Marjon.

Voorgaande delen:

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.