Wat te doen als iemand sterft

Auteur: Nicci French
Genre: Psychologische thriller
Uitgever: Anthos
Jaartal: 2008

Over het boek:
Wat is het je waard om de waarheid te kennen? Ellies leven neemt een dramatische wending als haar grote liefde Greg omkomt bij een auto-ongeluk. Een vrouw die bij hem in de auto zat, heeft het ongeluk evenmin overleefd. Zij wordt geĂŻdentificeerd als Milena Livingstone, maar voor Ellie en haar omgeving is zij een onbekende. Alles wijst er echter op dat Greg en Milena een verhouding hadden. Hoe moet je verder als je erachter komt dat je de liefde van je leven niet echt blijkt te kennen? Als zelfs je intuĂŻtie niet klopt – Ellie wil de waarheid weten – wie was Milena en wat is er op die noodlottige dag precies gebeurd? Haar zoektocht wordt een obsessie en hoe dichter Ellie bij de schokkende feiten komt, hoe minder mensen haar geloven, en hoe dringender de vraag wordt wat het waard is de waarheid te kennen. Wat te doen als iemand sterft gaat over loyaliteit, vriendschap en vertrouwen, over moed en over de noodzaak van het achterhalen van de waarheid – hoe pijnlijk die ook is – om te kunnen loslaten.

Achter de naam Nicci French gaat het Britse schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French schuil. Dit wereldberoemde duo schreef in totaal elf thrillers en twee korte verhalen. Met hun boeken beheersen zij al jaren de bestsellerlijsten. In totaal werden in ons land meer dan 4,5 miljoen exemplaren verkocht.

Mening Viv (12 oktober 2008):
En ik heb het boek uit!!! Wat een heerlijke thriller weer van dit schrijversduo! Het is misschien niet het beste boek wat ze ooit hebben gemaakt. Toch bleef dit 11e boek me boeien en wilde ik het uit hebben! Vandaag de laatste 70 bladzijdes gelezen. Vooral aan het einde wilde ik echt weten hoe de vork nou in de stil zat hihi.

Je wordt gelijk meegenomen in het leven van Ellie. Zij staat het hele boek centraal. Ze neemt beslissingen die je met je volle verstand misschien zou afkeuren. Toch leef je met haar mee en kun je sommige dingen wel begrijpen. Echt weer een psychologische thriller dit elfde boek van Nicci French. Op een gegeven moment komen een heleboel dingen bij elkaar en denk je dicht bij de oplossing te komen. Toch kom je achter de echte waarheid pas in het laatste hoofdstuk. Hoe kan men toch zo schrijven dat je geboeid blijft tot het einde? De volgende thriller van Nicci French ga ik zeker weer lezen hoor!

*****

Mening Marjon (8 januari 2010):
De sterke kant van Nicci French is toch wel dat ze een individu heel scherp, menselijk en herkenbaar kunnen neerzetten. Zoals ook Ellie in dit boek. En ik denk dat datjuist datgene was wat me deed doorlezen. Want het verhaal vind ik heel erg tegenvallen. Het kabbelt maar door, zonder hoogte- of dieptepunten, zonder verrassende wendingen. Voor het niveau dat ik gewend ben van Nicci French vind ik dit een uitermate teleurstellend boek. Ook de emoties van Ellie, als blijkt dat ze er zo alleen voor staat in haar bedenkingen, vond ik oppervlakkig uitgewerkt. Heel jammer. Verder las het prettig, want hun schrijfstijl is altijd klasse. Daarom las ik het uit om tot de conclusie te komen dat de laatste 20 bladzijden nog iets spannends kregen.

****

Viv en Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.