Webcam Girls

webcam

Auteur: Theo & Marianne Hoogstraaten
Uitgever:Noordhoff Uitgevers
Blz: 144
Jaar: 2008

Samenvatting:
‘Ben je alleen?’ ‘Ja. En ik houd mijn kleren aan vandaag.’ Hij begon te lachen. ‘Zal ik je eens laten zien hoe je er zonder uitziet?’ ‘Dat weet ik zo ook wel. Als je vervelend gaat doen, blok ik je.’ ‘Niet doen. Ik wil weten wat er is gebeurd. ‘Onze keet is vrijdagnacht in de fik gegaan.’ Na een zuipwedstrijd van een groepje jongens en meiden in hun indrinkkeet is Cindy zo dronken en stoned, dat ze daar in haar eentje haar roes blijft uitslapen. Diezelfde nacht brandt de keet af. Haar vriendinnen zijn radeloos. Wat is er met Cindy gebeurd? Rechercheur Tom Speelman en zijn nieuwe partner, rechercheur in opleiding Joke Frederiks, worden op de zaak gezet. Al gauw blijkt dat de vriendinnen via MSN contact hadden met Romeo the Great, een man die kickt op de jonge meiden. Wat is zijn rol in deze heftige en mysterieuze zaak? En schoolgenoot Ronaldo, spreekt hij wel helemaal de waarheid?

Mijn mening:
Een goed verhaal over misbruik van internet met webcam. Drie vriendinnen raken in de problemen tijdens een “zuipwedstrijd”. Cindy is zo dronken door drank en drugs dat ze haar achterlaten in de zuipkeet, om haar roes uit te slapen. De keten wordt diezelfde avond in brand gestoken. Wat is er met Cindy gebeurd?
Een goed verhaal alleen het einde is te eenvoudig. Jammer.

****

Clasien.

 

EĂ©n gedachte over “Webcam Girls”

  1. Helen Vreeswijk heeft – uit eigen ervaring als rechercheur – ook eens een dergelijk (zeer goed) boek geschreven. Het is een actueel onderwerp (al is dit boek al uit 2008 zie ik).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.