Week 36

week36

Auteur: Sofie Sarenbrant
Uitgever: Querido’S
Jaar: 2012
Aantal bladzijden: 280
Waardering: *****

Korte samenvatting:
De zomer is voorbij in het vissersdorpje Brantevik. Voor de families Winter en Malm is het een regenachtige vakantie geweest en de stemming is niet optimaal. De beste vriendinnen Johanna en Agnes zijn allebei zwanger en zullen binnen een paar weken bevallen.
In een poging om hun vakantie toch nog vrolijk af te sluiten, bezoeken de stellen een karaoke-avond in de plaatselijke bar. Maar daar gaat iets afschuwelijk mis en wanneer ze de volgende ochtend wakker worden, blijkt Agnes verdwenen.
De verdwijning van Agnes is schokkend nieuws en de politie en pers werken er hard aan om de zaak op te lossen. Het wordt een angstaanjagend gevecht met de tijd.

Mening:
Zweedse thrillers zijn een verhaal apart vind ik en ik ben er een liefhebber van. Jarenlang las ik alleen maar thrillers en mijn voorkeur ging uit naar Zweedse thrillers. Denk aan de boeken van Henning Mankell en aan Millenniumtrilogie.
Op een dag had ik helemaal genoeg van thrillers en nu lees ik ze af en toe nog. Mijn favorieten zijn juist niet Zweeds: Tess Gerritsen, Karin Slaughter en Loes den Hollander.
Dit boek kwam me onder de ogen en de voorkant maakte dat ik het ging lezen. En ik was verloren. Het is een heel sterk verhaal, met typisch die Zweedse inslag. Geen enorme spanning en toch beklemming. Het einde van het verhaal zelf vind ik goed geschreven maar het hoofdstuk daarna was een beetje een anticlimax, alsof je een epiloog van een goede ‘gewone’ roman leest. Maar toch 5 sterren, want dit boek is een aanrader (behalve als je net zwanger bent).

Marjon.

 

4 gedachten over “Week 36”

  1. Ja en de beschrijving van de omgeving en personages zijn ze vaak ook erg goed in zodat je er helemaal in kunt zitten in zoń verhaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.