Weg met de warboel

wegmetdewarboel

Auteur: Karen Kingston
Uitgever: Uniekboek | Het Spectrum
Jaar: 2009/2013
Bladzijden: 192

Over het boek:
Overal in onze omgeving verzamelen we rotzooi: in huis, op de werkplek, in de auto en zelfs in ons lichaam. Karen Kingston legt uit dat de warboel om ons heen van grote invloed is op hoe we ons fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel voelen. Haar ideeën zijn gebaseerd op eeuwenoude tradities en nieuwe inzichten. Zij geeft praktische tips en heldere uitleg om je leefomgeving te verbeteren en leert je een nieuwe aanpak: je leven opruimen door je rommel op te ruimen, wat resulteert in een enorme vernieuwing van je levenskracht. Dit boek zet je aan om je leven radicaal om te gooien en alle warboel voorgoed overboord te gooien.

Mening Marjon 22-1-2012:
Een paar dierbaren hier, weten dat ik momenteel een opruimwoede heb. Mijn hele huis moet onder handen genomen worden. Ik denk dat we allemaal wel een keer op zo’n moment komen. Alleen: waar begin je, hoe pak je het aan, hoe voorkom je dat in valkuilen dondert als: Misschien handig voor later, dit heeft sentimentele waarde voor me, enzovoort enzovoort. En toen kwam dit boek op mijn pad. Wat een aanrader! Niet alleen staat het vol met logica en handige tips, ook is het leuk geschreven. Ik zat geregeld met een ‘big smile’ te lezen en eigenlijk kon ik het niet meer wegleggen. Ik vermoed dat iedereen die dit boek gaat lezen, ook direct gemotiveerd is om op te ruimen. Want er is altijd iets op te ruimen.

*****

Mening Marjon nu:
Ik kan goed organiseren maar ik ben menselijk genoeg om ook troep in mijn huis te hebben. Ik word steeds beter in spullen wegdoen en dus ruim ik van tijd tot tijd op. Maar voor ik echt alles heb opgeruimd stagneert mijn opruimwoede weer en stapelt zich in de loop der tijd weer van alles op. Ik denk dat dat heel herkenbaar is 🙂 Toen ik een paar jaar terug dit boek las, motiveerde me dat bijzonder. En toen het boek uit was, ben ik zeer fanatiek gaan opruimen, iets waar ik nog steeds het resultaat van zie. Daarna gebeurden er zoveel narigheid in mijn leven dat het proces kwam stil te liggen. Daarom herlas ik het boek en nu ben ik weer gemotiveerd genoeg.
Als een aardige vriendin vertelt Karen hoe dat rommel maken nou in elkaar steekt. Ze houdt je spiegeltjes voor die je inzicht geven – tenzij je weigert in die spiegeltjes te kijken natuurlijk. Ze gebruikt geen ‘moeten’ en dat alleen al maakt dat haar methode je aanspreekt en het ook werkt. Iets moeten geeft al gauw schuldgevoelens als iets niet lukt of je stelt het uit en dat kost alleen maar energie. En dat terwijl haar methode je juist energie moet opleveren. Ze legt uit hoe energievretend rommel in je huis is en hoeveel energie het je oplevert als je die rommel wegdoet. Ze heeft het dan niet alleen over rommel in je huis, maar ook digitaal (denk aan mails en dergelijke), emotioneel (wat moeten we nog verwerken) en lichamelijk (hoeveel rotzooi gaat ons lichaam in). Leuk inspirerend boek, leest heel prettig.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.