Weg van de wereld

Auteur: Marica van der Meer
Uitgever: Uitgeverij Elmar
Jaar: 2017
Bladzijden: 318

Over het boek:
Een vrouw, haar fiets en 28.000 kilometer avontuur van Nederland naar Australië

In Weg van de wereld neemt ze de lezer achterop haar fiets mee van Nederland naar Australië. Verschillende vrienden fietsen stukken met haar mee. Vooral in een land als Iran lijkt het verstandig een man aan haar zijde te hebben, maar de gastvrije Iraniërs laten veel vooroordelen als sneeuw voor de zon smelten. In Turkmenistan daarentegen krijgt ze samen met haar fietsvriend Norbert de schrik van haar leven. Aan China lijkt geen einde te komen, in drie maanden doorkruist ze dit land in haar eentje. Na 1700 kilometer rechtdoor over dezelfde weg in de woestijn en vijf weken zonder zich verstaanbaar te kunnen maken, komt ze zichzelf behoorlijk tegen. In Myanmar wordt ze constant achtervolgd door mannen op brommertjes. Levendig omschrijft ze haar waarnemingen op het gebied van cultuurverschillen, problemen onderweg en ontmoetingen met de lokale bevolking. Haar eindbestemming is het verjaardagsfeestje van haar vriendin Maria in Adelaide.

Mening Marjon:
Op 1 april 2013 vertrekt Marica uit Workum (Friesland) op de fiets om op 26 juni 2014 aan te komen op het verjaardagsfeestje van haar vriendin in Adelaide. Ze fietst 28.365 kilometer, meestal alleen, maar af en toe met vrienden die naar haar toe vliegen met fiets om een tijdje met haar mee te fietsen. Vanaf de eerste bladzijde word je het boek in meegezogen en het laat je niet meer los. Marica beleeft genoeg avonturen, vooral in Azië en vertelt daar levendig over. Ze vertelt ook steeds wat over de geschiedenis van het gebied of de plaats waar ze zich bevindt. Je krijgt een levendige indruk van de verschillende culturen en volkeren, heel boeiend! Een minpuntje: er staan geen foto’s in het boek, heel jammer. Maar het boek is goed genoeg om het met 5 sterren te beoordelen.

*****

Marjon

2 gedachten aan “Weg van de wereld”

  1. Dit boek heb ik ook met plezier gelezen en staat in mijn boekenkast om zeker nog n keer herlezen te worden. Wonderbaarlijk dat mensen dit doen, is zeker geen gemakkelijke opgave en heb daar dan ook een erg grote bewondering voor.

    1. Hallo Trudie,

      Inderdaad: wonderbaarlijk dat mensen dat doen. Onderweg komt ze nog veel mensen tegen die net als zij zo gaan reizen. Er zit iets in die mensen wat ik niet heb 😉 Ik reis binnen mijn vakantie (met de caravan) en daar houdt het mee op. Ik heb er ook grote bewondering voor!

      Groetjes, Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.