Wij

Auteur: David Nicholls
Uitgever: Uitgeverij Boekerij
Jaar: 2016
Bladzijden: 411

Over het boek:
Douglas Peterson wordt midden in de nacht door zijn vrouw Connie gewekt met het bericht dat ze hem wil verlaten. Hun zoon Albie gaat na de zomer het huis uit om te studeren en zij vindt dat het de hoogste tijd is om te scheiden, nu hun ouderlijke taak erop zit. Douglas houdt van zijn vrouw en het vooruitzicht van een leven alleen jaagt hem angst aan. Maar hij heeft nog een kans. Er staat nog een familievakantie gepland, een Europese rondreis langs steden als Parijs, Barcelona en Amsterdam. Hij besluit dat dit de trip van hun leven moet worden: de vakantie die hen weer nader tot elkaar zal brengen, waarin hij het respect van zijn zoon en de liefde van zijn vrouw terugwint. De hotels zijn geboekt, de tickets gekocht, de route uitgestippeld. Wat kan er nu in hemelsnaam nog misgaan?

Mening Bastiaan:
Als Connie, de vrouw van Douglas Petersen, hem op een ochtend vertelt dat ze van hem wil scheiden slaat de angst hem om het hart. Toch wil hij de geplande famillievakantie door Europa, de ‘grand tour’, waarbij ze allerlei musea bezoeken in oa Amsterdam en Parijs, toch door laten gaan. En zo gaat het gezin op reis maar de trip neemt een andere wending dan gedacht.

Ontzettend geestig boek vol Britse humor en tevens een prachtig reisverhaal als ook een intrigerende roman over een bijzonder gezin. Indrukwekkend boek dat iedereen gelezen moet hebben. Het boek springt regelmatig in de tijd maar dat is niet storend omdat het bijdraagt aan het snappen van de personages en beslissingen die zij gaandeweg het verhaal nemen. Voor mensen die geĂŻnteresseerd zijn in ASS tevens een aanbeveling. Want het wordt nergens genoemd maar de oplettende kenner heeft al snel door dat hoofdpersoon Douglas een ASS’er is.

*****

Bastiaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.