Wildernis

 

Auteur: Jane Harper
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Jaar: 2018
Bladzijden: 368

Over het boek:
‘Is Alice hier? Heeft ze het gehaald? Is ze veilig? In de chaos, in het donker was het onmogelijk om te zeggen wie van de vier vrouwen dit riep. Later, toen alles erger werd, zou ieder van hen beweren dat zij het was geweest…’
Met enige tegenzin beginnen vijf vrouwen aan een zware, regenachtige trektocht. Slechts vier van hen bereiken de eindstreep. De tocht door het ruige achterland van AustraliĂ« was bedoeld om de vijf collega’s uit hun kantoorbubbel te halen en zo meer kracht en teamgevoel te creĂ«ren.
Aaron Falk, agent bij de federale politie, is extra geĂŻnteresseerd in de vermiste vrouw, Alice Russel. Ze is de klokkenluider in Falks onderzoek – en wist bepaalde geheimen. Over de firma waar ze werkte en over haar collega’s.
In plaats van over een trektocht met een hechte samenwerking als resultaat, krijgt Falk verhalen te horen over een tocht vol beschuldigingen, agressie en afbrokkelend vertrouwen. En hoe dieper hij in de verdwijningszaak duikt, hoe groter de gevaren lijken te worden…

Mening Clasien:
Na “De droogte” is ook dit weer een goed verhaal van de schrijfster Jane Harper. Ook in dit tweede boek speelt federaal agent Aaron Falk een hoofdrol. Samen met Carmen onderzoekt hij de verdwijning van Alice Russell.

Wat volgt is een verhaal met twee lijnen: het ene is het verhaal van de trektocht van de 5 vrouwen en het andere is het verhaal over de zoektocht maar Alice.
Niet echt een thriller vind ik, maar spannend genoeg om je aandacht erbij te houden. Goed uitgewerkte personages, ieder met een eigen karakter. Wat een trektocht moest worden voor het teamgevoel wordt een tocht vol beschuldigingen, agressie en een verminderd vertrouwen onderling.

****

Clasien.

EĂ©n gedachte over “Wildernis”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.