Winterhemel (Winterdromen 1)

Winterhemel

Auteur Nora Roberts
Uitgever Harlequin Holland
Jaar 2011
Aantal bladzijden 181

Over het boek:
Aan Pandora McVie en Michael Donahue laat ik alles na – ieder de helft. Op Ă©Ă©n voorwaarde: zij moeten samen zes maanden achtereen in mijn huis in de Catskills wonen…’ Al bij leven was oom Jolley een zonderling, maar in zijn testament maakt hij het echt te bont! Hoe komt hij erbij zo’n belachelijke eis te stellen? Hij wist toch dat zijn neef en nicht elkaar niet kunnen uitstaan? Toch gaan Pandora en Michael akkoord. Uiteraard alleen omdat anders al Jolleys bezittingen naar de andere familieleden zullen gaan – en daar hebben ze zo mogelijk een nĂłg grotere hekel aan dan aan elkaar!

Mening Jolanda:
Mijn eerste boek van Norah Roberts voor zover ik weet dan 😉 Dit boek pakte me gelijk ik zat er gelijk in en moest wel lachen hoe de oom en tantes reageren op de erfenis van Jolley maar ook hoe de hoofdpersonen worden omschreven. Het sprak me er erg aan. Het boek vond ik niet heel voorspelbaar want stond soms best nog wel verbaasd te kijken, maar ook zat ik af en toe te lachen aan de tafel ( wat dan weer zorgde dat ze me vreemd aan keken in huis). Ik kan dit boek zeker aanraden het enige nadeel van dit boek is : Dat het zo kort is…

****

Mening Marjon:
Een leuk, romantisch en beetje spannend boek. Pandora en Michael erven samen een zeer kostbaar landgoed, alleen kunnen ze het samen niet zo goed vinden. Maar ze geven veel om degene van wie ze geĂ«rfd hebben en daarom gaan ze ervoor: een half jaar samenwonen op dat bewuste landgoed. Het levert grappige scĂšnes op en dan opeens wordt het spannend… Wie is de dader?

****

Mening Natasja:
Als Pandora en Michael verplicht een half jaar moeten samen wonen in het huis van Jolley, na het overlijden om zijn erfenis te krijgen, is de gehele familie in rep en roer.

Maar eerst moeten ze het samen maar uit zien te houden, want tussen deze twee is is heel veel wrijving. Ze laten zich niet kisten, en doen er alles aan om de laatste wens van Jolley in vervulling te laten gaan.  Toch komen ze voor een hele spannende tijd te staan, ze moeten niet alleen samen zien te overleven, maar ook de vreemde en gevaarlijke gebeurtenissen zien op te lossen.

Dit was een heerlijke spannende winterse roman van Nora. De sfeer die ze opgebouwd heeft in het verhaal zorgt ervoor dat je zelf mee puzzelt wie er achter de gebeurtenissen zitten waarmee ze samen te maken krijgen.

Luchtig en makkelijk geschreven, en heerlijk voor een paar uur vermaak rond de kerstdagen.

****

Jolanda, Marjon en Natasja.

 

3 gedachten over “Winterhemel (Winterdromen 1)”

  1. Haha, dat dacht ik aan het begin van 2013 ook al… Maar er kwamen ook weer zoveel mooie andere boeken… Toch staan er nog veel Nora Robert-boeken op de planning!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.