Winterkinderen

winterkinderen

Auteur: Lulu Taylor
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2016
Bladzijden: 400

Over het boek:
Met de geboorte van de tweeling Bea en Stan is de kinderwens van Olivia en Dan Felbeck na jaren eindelijk uitgekomen. Dan verliest Dan zijn baan en biedt zijn oudste vriendin Francesca hun huisvesting aan. Haar schatrijke echtgenoot heeft net Renniston Hall gekocht, een gigantisch, eeuwenoud landhuis dat ooit een chique kostschool was. Dan en Olivia mogen gratis in een opgeknapte vleugel wonen tijdens de renovatie. Dan en Olivia zijn blij met het aanbod, tot Francesca zelf ook in Renniston Hall arriveert – en ze is niet van plan om weg te gaan. Wat is er tijdens hun studententijd precies voorgevallen tussen Dan en Francesca? En wat is haar relatie tot de kinderen? Olivia begint zich af te vragen hoe goed ze Dan eigenlijk kent, en of hun perfecte leven niet gebaseerd is op een grote leugen. En ook Renniston Hall heeft geheimen, en begint die langzaam prijs te geven…

Mening Clasien:
Een prachtig verhaal met twee verhaallijnen verleden en heden.
Meisjesschool Renniston Hall 1959, twee vriendinnen Julia en Alice en de strenge juffrouw Allen. Alice is de rebel van de twee en sleept Julia met zich mee in haar avontuur. Nachtelijke bezoekjes aan de bouwvakkers leiden tot een vreselijk verhaal, een groot geheim.
Daarnaast het verhaal van Dan en Oliva Felbeck en hun twee kinderen en van Francesca als eigenaresse van het eeuwenoude landhuis Renniston Hall. De studietijd: een groepje close vrienden waaronder Francesca met haar obsessie voor Dan. De onderlinge verstrengelingen steken hun kop op wanneer Dan een gunst vraagt aan Francesca buiten weten van Olivia om. Wanneer de geheimen boven tafel komen valt alles op zijn plek.
Beide verhalen worden van het begin tot en met het einde geloofwaardig verteld, je leeft mee met de hoofdpersonen en de gevolgen van hun daden. Sommigen sluit je in je hart anderen mag je niet. Ook al komen beide verhalen niet samen, bestaat er toch een verband.

***** aanrader!

Mening Marjon:
Een prachtige psychologische roman met hier en daar een beklemmend tintje. Het is absoluut geen thriller maar wel een boek dat je niet meer weglegt en dus blijft doorlezen. Er lopen twee verhalen naast elkaar – zonder dat het verwarrend wordt en zonder dat ze iets met elkaar te maken hebben. En toch komen de twee verhalen samen, dat is heel bijzonder gedaan. Hoofdrol speelt het landhuis Renniston Hall. De hoofdrolspelers zijn heel echt neergezet en daardoor kom je helemaal in het verhaal, alsof je de mensen echt ontmoet. Een grote aanrader!

*****

Clasien en Marjon.

5 gedachten over “Winterkinderen”

 1. Toevallig, ben ik het boek wat hier besproken wordt ook aan het lezen als e-book.
  Vanmorgen even voor de afwisseling in een gewoon boek begonnen wat toch mijn voorkeur heeft nl. Lieve mama van Esther Verhoef. Ik ben al ruim over de helft het leest gemakkelijk weg en is vooral spannend en ben benieuwd hoe het allemaal verder zal verlopen. De auteur weet er wel goed de spanning in te houden… Een lekker tussendoortje…

 2. Ik wens iedereen een fijne jaarwisseling en voor het nieuwe jaar weer veel leesplezier toegewenst. Ik mag zo gaan werken, dat hoort er ook bij. ‘k Vind het bijzonder om dit met deze speciale dagen te mogen en kunnen doen. Krijg dan regelmatig te horen of ik dat niet vervelend vind, nee is dan mijn eerlijke antwoord. Zo ook met de kerst gewerkt. Tussen kerst en oudjaar vanavond dus wel 2 keer uit eten geweest. Dat vind ik dan ook bijzonder en gezellig ook al valt dit buiten de feestdagen om.
  Groeten van Trudie.

  1. Trudie, jij hebt ook een heel mooi beroep. En het zijn maar data… Wij zijn ook tussen Kerst en nu uit eten geweest. Ik heb altijd moeite met het gebrek aan structuur deze dagen. En ook ben je je er meer bewust van dat sommige dierbaren er niet meer zijn.
   Ik wens je een mooie avond en Jaarwisseling. En natuurlijk alle moois voor 2017! En dat geldt ook voor de boeken die je leest!

   Groetjes, Marjon.

 3. Dank je wel Marjon voor je hartelijke woorden en ook voor iedereen de beste wensen en een goed nieuw leesjaar.
  Groeten van Trudie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.