Wipneus en Pim gaan op reis

Auteur: B. van Wijckmade
Uitgever: Imagebooks Factory Bv
Jaar: 2013
Bladzijden: 88

Over het boek:
De wat oudere lezers onder ons zullen ze zeker nog kennen: de avonturenboeken van Wipneus en Pim. Vroeger ontbraken ze op geen enkele kinderkamer. Ook tegenwoordig zijn ze nog populair. En dat is best opmerkelijk, want de eerste titel verscheen in 1948 en de laatste in 1985. De wereld van de kleine kabouters Wipneus en Pim, de elfjes, de heksen en andere bijzondere figuren spreekt duidelijk nog steeds tot de verbeelding .
Recensie(s)
Wipneus en Pim worden uitgenodigd om te logeren bij Pierewiet, de vriend van koning Goedhart. Maar onderweg treffen zij twee door reus Rollebom betoverde prinsen aan. Alleen een toversmeersel kan de prinsen van een naderende dood redden. Wipneus en Pim besluiten het zwaar beveiligde kasteel van de reus binnen te dringen.

Mening Clasien:
Wie heeft vroeger nou niet de boekenserie rondom de twee kaboutertjes Wipneus en Pim gelezen?
Ik in ieder geval wel en toen ze en tijdje geleden weer te koop waren bij een drogist kon ik het niet laten een paar delen aan te schaffen.

Toen ik begon te lezen was ik gelijk weer in de ban van de kabouters. Heerlijk de avonturen die ze beleven en vooral hoe B. van Wijckmade dat alles beschrijft.
In dit deel maak je kennis met de aardmannetjes, reus Rollebom en opa Melk. De illustraties maken dit verhaal tot een waar genot zowel voor de jeugdige lezertjes als voor volwassenen.

*****

Clasien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.